AfterDawn logo

AMD havittelee sirujaan Android-tabletteihin ja Chrome OS -läppäreihin

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

AMD on luopumassa yhtiön aiemmasta periaatteesta keskittyä vain Windows-käyttöjärjestelmään. Vielä tammikuussa AMD:lta kerrottiin, että yhtiöllä ei ole kiinnostusta halvempiin Android-tabletteihin, mutta nyt ääni on muuttunut kellossa.

PC World -sivusto kertoo, että AMD aikoo tarjota sirujaan myös Android-tabletteihin ja Chrome OS -kannettaviin. Uusien käyttöjärjestelmien tukeminen vaatii työtä ohjelmistojen yhteensopivuuden rakentamisessa eikä AMD:lta kerrottu tarkemmin, koska ensimmäisiä AMD:n piireihin perustuvia Android-tableteja voisi olla saatavilla.

Laitepuolella sopiva piiri tablet-käyttöön voisi olla AMD:n tuore Temash-piiri, jonka TDP-arvo on pienimmillään vain 3,9 wattia.


Lisäksi AMD aikoo laajentaa tilaajan tarpeisiin sovitettujen piirien tarjoamista laitevalmistajille. Tähän mennessä AMD:n tarkoitusta varten muokattuja piirejä löytyy jo sekä Microsoftin että Sonyn uuden sukupolven konsoleista.

AMD on tähän asti käyttänyt sirujaan vain Windows-laitteissa, mutta jo aiemmin yhtiön toimitusjohtaja Rory Read on kertonut, että AMD:n tavoitteena on tulevaisuudessa saada ainakin 20 prosenttia liikevaihdostaan muualta kuin PC-markkinoilta.

2 KOMMENTTIA

Gereti1/2

Tämähän näyttää jo vallan mahtavalta amd:n kannalta! :)

hannibal_pjv2/2

Toivottavasti valmistajat ottavat nämä ohjelmaan. Silloin Intelinkin pitää hinnoitella mobiilipuolen piirinsä järkevästi!
Pelkkää plussaa kuluttajalle...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT