AfterDawn logo

Bloomberg Ballmerin uudistamishankkeesta: suunnitelmana on virtaviivaistaa Microsoftia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Bloomberg on paljastanut lisää tietoja Microsoftin uudistusmihankkeeseen liittyen, mistä ensimmäisenä kirjoitti All Things D. Pitää kuitenkin muistaa, että mitään suunnitelmia ei ole lyöty lukkoon eikä päätöksiä ole tehty, joten asiat voivat muuttua.

Bloombergin mukaan yhtenä suunnitelmana on järjestellä Microsoft uudelleen siten, että yhtiö koostuisi neljästä suuresta yksiköstä (nykyisessä Microsoftissa yksiköitä on yhteensä kahdeksan). Nämä yksiköt olisivat yritystuotteet (jota johtamaan valittaisiin palvelintoiminnoista vastaava Satya Nadella), laitteet (jota johtaisi Xbox-pomo Don Mattrick), sovellukset- ja palvelut (jota johtaisi online-palveluiden johtaja Qi Lu) sekä käyttöjärjestelmät (jota johtaisivat yhdessä Windows Phone -pomo Terry Myerson ja Windowsin tekninen johtaja Julie Larson-Green).


Uudessa Microsoftissa palvelut ja laitteet nousisivat aiempaa suurempaan rooliin. Tavoitteena on myös lisätä yksiköiden välistä yhteistyötä, jotta yhtiö voisi kilpailla paremmin Googlea ja Applea vastaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT