AfterDawn logo

Intel yrittää painaa hybriditablettien hintoja alas

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Intel yrittää painaa läppäristä tableteiksi taipuvien kannettavien hintoja aina 400 dollarin tietämille loppuvuoden joulumyyntiin mennessä. Yhtiö tämänpäiväisessä Computex-esityksessä suuri painoarvo annettiin 2-in-1 -konseptille, joka Intelin mukaa yhdistää kannettavien ja tablettien parhaat puolet.

Kun tehokkaammissa tableteissa ja kannettavissa tullaan käyttämään Core-sarjan Haswell-suorittimia, Intel laskee kevyemmissä hybridikannettavissa ja tableteissa uusien Bay Trail -piirien varaan. Samassa tilaisuudessa julkaistun älypuhelimiin tarkoitetun Merrifield-piirin tapaan myös Bay Trail perustuu uuteen Silvermont-prosessoriytimeen.


Intelin visiossa laitteet ovat jo lopettaneet kutistumisensa ja kun puhelimat kasvavat jatkuvasti, niin nykyään myös tabletit halutaan telakoida erillisiin näppäimistöihin. Tähän markkinarakoon Intel aikoo iskeä kaksi yhdessä -konseptillaan, joka voi tarkoittaa joko näppäimistöstä kokonaan irtoavia tabletin kaltaisia laitteita tai laitteita, joissa näppäimistö taipuu pois tieltä antaen tilaa kosketusnäytön käyttämiselle.

Jos Intelin lupaus pitää paikkansa, markkinoilla tullaan näkemään loppuvuodesta Bay Trail -piirin perustuvia hybridikannettavia joiden käyttöjärjestelmänä voi olla joko Windows 8 tai Android (tai jopa molemmat). Intel joka tapauksessa pyrkii painamaan laitteiden hinnat halvimmillaan 399 dollariin, minkä toteuttaminen tosin jää laitevalmistajien vastuulle.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

400 egee oikeasta win8 täppäristä kuulostaa ensimmäiseltä järkevältä hinnalta windows täppärille. Kunhan eivät nyt ihan huonoa näyttöä tuohon laittaisi. Alle 200 euron laitteita saadaan siis vielä odotella? Sellaisillekkin olisi kysyntää!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT