AfterDawn logo

Applen Cook lupailee uusia käänteentekeviä tuotteita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

D11-tapahtumassa vieraillut Applen toimitusjohtaja Tim Cook lupasi All Things Digitalin Walt Mossbergille ja Kara Swisherille, että IT-jätti aikoo tuoda markkinoille uudenlaisia käänteentekeviä tuotteita. Aikataulu jäi kuitenkin hämärän peittoon.

Viime aikoina huhuissa ovat pyörineet Applen oma televisio sekä rannekello. Cook ei tietenkään paljastanut mitä nämä uudet tuotekategoriat ovat, mutta kertoi haastattelussa oman näkökulmansa kumpaakin laitetyyppiin liittyen.

Cookin mielestä nykyisen elektroniikan tarjoama kokemus ihmisten olohuoneissa ei ole muuttunut viimeiseen pariin kymmeneen vuoteen mihinkään. Samanlaisia kommentteja on kuultu Cookilta aiemminkin. Voidaan siis olettaa, että Cook näkee televisiossa mahdollisuuksia. Samaisessa haastattelussa Cook kertoo, että aiemmin harrastukseksi kuvailtu Apple TV -laite on opettanut yhtiötä paljon. Kokonaista televisiota Cook ei vielä lupaile, mutta asia tutkitaan.


Päälle puettava teknologia, kuten esimekiksi älylasit ja älykäs rannekello, on Cookin näkemyksen mukaan hyvin tärkeä sivujuonne PC:n jälkeisessä maailmassa. Tällä hetkellä markkinoilla on paljon tarjontaa, mutta ne eivät ole tarpeeksi houkuttelevia. Cook näkee Googlen Glass-älylaseissa on muutamia positiivisia kohokohtia, mutta bisneksenä se ei häntä vakuuta. Hänen mielestä suurin osa ihmisistä käyttää laseja koska heidän on pakko. Cook pitää rannetta luonnollisempana ja mielenkiintoisempana tutkimuskohteena. Kelllo ei ole kuitenkaan välttämättä "se juttu", jota ihmiset haluavat pitää kädessään. Monien kohdalla puhelin on jo korvannut rannekellon.

Alla olevassa videossa Cook kertoo näkemyksistään puettaviin teknologioihin liittyen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT