AfterDawn logo

Intel lupaa puolta parempaa akkukestoa tuleviin kannettaviin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Neljännen sukupolven Core-suorittimiin perustuvissa kannettavissa tietokoneissa voi olla nykyisiin malleihin verrattuna puolet pitempi akkukesto, kertoo Intel Architecture Development Groupin päällikkö Rani Borkar. Lepotilassa parannus voi olla jopa 20-kertainen vanhaan verrattuna.

Akkukeston pidennyksen taustalla on Haswell-arkkitehtuurin tarjoamat parannukset virrankulutukseen. Keskeisessä roolissa on suoraan sirulle rakennettu virranhallintayksikkö, jonka ansiosta suoritin voi säädellä dynaamisesti eri osien virrankulutusta. Suorituskyky ei kuitenkaan tule laskemaan uusissa prosessoreissa verrattuna nykyisiin Ivy Bridge -malleihin.

Borkarin mukaan uudella Core-suorittimella varustettu taulutietokone kuluttaa yhtä vähän virtaa kuin kilpailevilla siruilla varustetut laitteet, mutta suorituskyky on Intel-koneissa selvästi parempi.


Sirujätti Intel aikoo esitellä uuden sukupolven suorittimenssa kesäkuun alussa.

3 KOMMENTTIA

Pihlis121/3

Kovia lupauksia

AkZuh2/3

Originally posted by Pihlis12:

Kovia lupauksia

Itse ajattelin aivan samaa

tataka3/3

varmaan pitää paikkansa. intel on demonnut tablettia jonka akku kestää 10 tuntia ja 3 tuntua lisää telakan kanssa verrattuna 4 tunnin akkukesto surface pro.. tosin acer w700 akkukesto 1,5-2,5 tuntia parempi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT