AfterDawn logo

Windows 8 myy yhtä hyvin kuin 7 aikanaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Microsoft on ollut harvasanainen Windows 8:n myyntiluvuista, mutta nyt yhtiö kertoo lisenssien myynnin saavuttaneen uuden rajapyykin. Tammikuun lopulla Microsoft kertoi myynnin yltäneen 60 miljoonaan lisenssiin ja nyt rikki on mennyt 100 miljoonan raja.

Huolimatta Windows 8:n kohtaamasta kritiikistä ja usein arvioidusta huonosta menekistä, uusin Windows-versio on itse asiassa myynyt samaa vauhtia kuin vuonna 2009 julkaistu Windows 7, joka saavutti 100 miljoonan rajan noin kuudessa kuukaudessa. Myyntiluvut voisivat olla parempiakin, sillä perinteisten pc-koneiden myynti on jatkanut laskuaan jo usean kuukauden ajan, mikä väistämättä vaikuttaa Microsoftinkin myyntiin.

Microsoftilta kerrotaan The Vergelle, että yhtiö ei ole tyytyväinen nykyiseen kosketusnäytöllisten laitteiden tarjontaan, vaikka Atom-pohjaiset tabletit ovatkin parantaneet tilannetta viime aikoina. Microsoft uskoo tilanteen parantuvan kuitenkin viimeistään syksyllä ja erityisesti loppuvuodesta, jolloin kauppojen hyllyille odotetaan huomattavasti laajempaa kosketusnäytöllisten laitteiden valikoimaa. Kapean valikoiman lisäksi Windows 8 -laitteiden menekkiä on haitannut hinta, jonka myös pitäisi korjaantua loppuvuodesta, kun valmistajat saavat esimerkiksi pienempiruutuiset tabletit markkinoille.

4 KOMMENTTIA

mcmopo1/4

Pieni myynnin korotus on varmaan tullut että tuota sai erittäin halvalla päivitystarjouksen avulla.

hannibal_pjv2/4

Muistaakseni seiskakin oli jonkin aikaa aika edukas. Mutta siellä ryntäys oli tosin parempaa ilman porkkanaakin.
Nyt täytyy muistaa, että MS on vallannut pienen siivun itselleen varsin uusilta markkinoilta. Eli vaikka työpöytäkoneet laahaavatkin, niin mobiilipuolella myynti on korvannut sitä. Aika harva päivittää pelkkää käyttistä. Eli uusi kone tuo tulleessaan aina uuden käyttiksen.

ArttuH5N13/4

Tuntuu toistavan samaa kaavaa, eli teknologiasta kiinnostuneet mollaavat -> ei vaikuta myyntiin.

jartar4/4

Originally posted by hannibal_pjv:

Aika harva päivittää pelkkää käyttistä. Eli uusi kone tuo tulleessaan aina uuden käyttiksen.


Tästä juuri on kyse kun puhutaan kasin "menestyksestä". Käytännössä kaikissa pakettikoneissa ja kannettavissa tulee Windows 8 esiasennettuna. Käyttis siis myy automaattisesti, riippumatta siitä mitä mieltä siitä ollaan...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT