AfterDawn logo

Microsoft: "Windows Blue on mahdollisuus kuunnella käyttäjäpalautetta"

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Microsoft aikoo paljastaa tarkempia tietoja loppuvuodesta odotetusta Windows Blue -päivityksestä parin viikon päästä. Yhtiö kuitenkin pohjusti jo tulevaa useissa haastatteluissa eri medioille eilettäin.

Vaikka eniten odotetut tiedot kuten hinta, nimi, julkaisupäivä ovat edelleen hämärän peitossa, Microsoft suostui paljastamaan jotain uuttakin. Ensiksikin Microsoftin Windows-divisioonan talouspäällikkö Tami Reller kertoi, että Windows Bluen tapauksessa Microsoft on kuunnellut Windows 8:n julkaisun jälkeen tullutta palautetta ja aikoo puuttua muutamiin paljon esille nousseisiin epäkohtiin. Vaikka Reller ei suoraan vahvistanut, että paljon kaivattu Aloitus-nappi olisi tulossa takaisin, moni on tulkinnut palautteen kuuntelemisen viittaavaan nimenomaan siihen. Toinen tähän mennessä vuodetuista esiversioista paljastunut ominaisuus on mahdollisuus käynnistää käyttöjärjestelmä suoraan työpöydälle.


Palautteen kuulemisen lisäksi yksi Blue-päivityksen merkittävistä osa-alueista on pienempien ruutujen tuen parantaminen. Rellerin mukaan jo nykyinen Windows 8 tukee 7 ja 8 tuumaisia laitteita, mutta tuleva päivitys parantaa käyttökokemusta entisestään. Pienemmät Windows-tabletit tekevät jo tuloaan markkinoille ja Reller vahvisti, että ensimmäiset nykyistä pienemmät laitteet tullaan julkaisemaan jo ennen kuin Bluen julkaisua.

Bluen odotetaan saapuvan joulumarkkinoille eli todennäköisesti loka-marraskuun aikana. Tuleva kesä on Microsoftille kiireistä aikaa kun esimerkiksi yhtiön Build-konferenssi tulee keskittymään paljolti Blue-päivitykseen. Microsoft vaikuttaisi olevan valmistautunut kertomaan tarkemmat tiedot päivityksestä jo huomattavasti ennen vuoden isointa tapahtumaansa ja lähiviikkoina saadaan todennäköisesti tietää esimerkiksi, aikooko Microsoft veloittaa käyttäjiä Blue-päivityksestä ja millä nimellä se saapuu aikanaan markkinoille.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Meneekö Windowsin kehitys siis takapakkia, kun Microsoftin visiota miettii? Halusivat uudistaa ja yhtenäistää kokemusta, mutta käyttäjäpalautteen takia palataan vanhaan malliin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT