AfterDawn logo

Applen OS X 10.9:stä löytyy uudistettu Finder

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen Mac-tietokoneille tarkoitetun OS X -käyttöjärjestelmän kehitteillä olevasta 10.9-versiosta ei ole liikkunut juurikaan tietoja. 9to5mac-sivusto on kuitenkin onnistunut saamaan tietoonsa muutamia uuden käyttöjärjestelmän ominaisuuksia.

Yhtiön sisällä Cabernetiksi kutsuttu OS X 10.9 sisältää tehokäyttäjille suunnattuja ominaisuuksia, mutta myös Mountain Lionissakin nähty "iOSifiointi" saa jatkoa. Finder-sovellukseen on tulossa isoja parannuksia, kuten tagit ja tuki välilehdille. Usean näytön kokoonpanoissa ilmenneet ongelmat full screen -ohjelmien kanssa aiotaan myös korjata. Käyttöliittymän suhteen mitään suurempia uudistuksia ei ole luvassa.

9to5macin mainitsemiin iOS-ominaisuuksiin voi kuulua uusi moniajo, josta löytyy piirteitä Fast App Switcheristä. Tällaista järjestelmää yhtiö on ainakin testannut. OS X 10.9 voi myös osata pysäyttää taustalla olevat ohjelmat, mikä parantaa suorituskykyä aktiivisissa ohjelmissa ja lisää akkukestoa. Siri-yhteensopivuukdesta sivuston lähde ei osannut sanoa mitään varmaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT