AfterDawn logo

Intel vahvisti: Haswellin julkaisuun 3 337 200 000 000 000 nanosekuntia

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Intelin Haswell-prosessoreita on odotettu julkaistavaksi tämän kesän aikana ja nyt yhtiö on paljastanut tarkan ajankohdan. Kuten aiemmin odotettiin, prosessorit julkaistaan Taiwanin Computex-messujen yhteydessä kesäkuun 3. päivä.

Haswell on Intelin neljännen sukupolven Core-arkkitehtuuri. Kun Ivy Bridge oli enemmän Sandy Bridge pienemmällä valmistustekniikalla ja vain muutamilla omilla uudistuksillaan, Haswell tarjoaa taas suuremman joukon uudistuksia. Erityisesti Intelillä on keskitytty tehonkulutuksen pienentämiseen, josta on hyötyä tulevissa yhä ohuemmiksi käyvissä kannettavissa sekä tabletin ja läppärin ominaisuuksia yhdistelevissä mobiililaitteissa. Myös Haswellin integroitu näytönohjain on kokemassa kohtalaisen teholisäyksen.

Intel ei ole kertonut tarkemmin, onko Taipein julkaisu lähinnä paperijulkaisu vai saapuvatko ensimmäiset Haswell-piirit ja niihin perustuvat koneet kauppoihin heti julkaisun jälkeen. Ainakin Computex-messuilla tullaan näkemään joukoittain uusia Haswell-kannettavia ja hybrideitä.


Tom's Hardware teki jo maaliskuun alussa esikatsauksen Haswellin tuleviin uudistuksiin. Artikkelissa löytyy muun muassa suorituskykyvertailua eri Core-sukupolvien välillä sekä myös testejä Haswellin HD Graphics 4600 -ohjaimen suorituskyvystä. Koko artikkelin voit lukea täältä.

1 KOMMENTTI

mcmopo1/1

Tämä uutinen tuli vanhaksi jo monta nanosekunttia sitten.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT