AfterDawn logo

AMD julkisti Radeon HD 7990:n kilpailemaan maailman nopeimman tittelistä

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD on virallistanut jo muutama viikko sitten lehdistölle vilauttamansa Radeon HD 7990 -ohjaimen. Radeon HD 7990 perustuu kahteen Tahiti-piiriin, mutta AMD:n mukaa se kuitenkin eroaa merkittävästi aiemmista New Zealand -sarjan tuplapiirimalleista.

Uutukainen vaatii tilaa kahden korttipaikan verran ja kahta piiriä jäähdyttää kolmen tuulettimen rivistö. Kortti vaatii lisävirtaa kahden 8-pinnisen liitännän verran. Aiemmissa kahden piirin ratkaisuissa jäähdytysjärjestelmä on ollut massiivisempi ja tehonkulutuksen vuoksi käytössä on myös ollut kolme 8-pinnistä lisävirtaliitäntää.

Kahdessa Tahiti-piirissä on käytössä kaikki resurssit, mikä tarkoittaa 2048 stream-prosessoria, 128 TMU:ta ja 32 ROP:ta piiriä kohti. Muistiväylän leveys on 384 bittiä ja molemmille piireille on tarjolla kolme gigatavua GDDR5-muistia. Piirien kellotaajuus on asetettu 1000 MHz:n ja muistien nopeus on 6000 MHz.


Liitäntöjen puolesta tarjolla on neljä mini-DisplayPort-liitäntää sekä yksi dual-link-DVI-liitäntä. Dual-BIOS suojaa korttia pieleen menneiltä päivitysoperaatioita.

Kortin myyntihinta asettuu 999 dollariin, mutta AMD tarjoaa kortin mukana massiivisen pelipaketin, jonka kokonaisarvo laskee kortin hintaa, jos peleille on tarvetta. Kortin ostajille on tarjolla Far Cry 3, Far Cry 3: Blood Dragon, Crysis 3 Hunter Edition, Bioshock: Infinite, Tomb Raider, Hitman Absolution, Sleeping Dogs ja Deus Ex: Human Evolution.

Tom's Hardware julkaisee kortista lähipäivinä suomenkielisen testipaketin, jossa tarjolla tarkemmat suorituskykylukemat ja vertailua Nvidian tuplapiiriohjaimeen sekä AMD:n että Nvidian kahden kortin kokoonpanoihin.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Aika tavalla yllättämättömästi aika tavalla samanlainen kuin tupla 7970 vähån pienemmällä virran kulutuksella. Oikein asiallinen tuplakortti, joka on kutakuinkin yhtä nopea kuin 690 on, mutta pesee 690:lla lattiaa laskentatehtävissä. Eli sama tilanne kuin 680 vs 7970...

http://www.anandtech.com/show/6915/amd-...0-gets-official

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT