AfterDawn logo

Pelivertailu: testissä 18 CPU:ta ja APU:ta alle 200 euron hintaluokassa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Tom's Hardware testasi taas yhteensä 18 alle 200 euron hintaluokkaan sijoittuvaa prosessori- ja APU-mallia viidessä eri pelissä. Tarkoituksena oli ottaa selvää, mihin hyvää hinta-laatu-suhdetta etsivän kuluttajan kannattaa nykyisessä tilanteessa sijoittaa rahansa.

Tilanne alle 200 euron hintaluokassa on tällä hetkellä mielenkiintoinen, kun AMD:n Piledriver-pohjaiset piirit ovat laajalti saatavilla ja myös FX-8350-mallin saa jo alle 200 eurolla.

Vaikka suuri osa perussovelluksista osaa jo hyödyntää tehokkaasti useita prosessoriytimiä, pelit ovat perinteisesti pärjänneet hyvin kahdellakin ytimellä. Halvempien prosessorien joukosta löytyy vielä useampia tuplaydinmallejakin ja halusimme selvittää, joko pelikäyttöönkin kannattaa hankkia enemmän kuin kaksi prosessoriydintä.

Tässä testissä otettiin käyttöön myös uusi mittaus. Mikronykiminen eli microstuttering on puhuttanut viime aikoina ja halusimme laajentaa suorituskyvystä saatavaa kuvaa pelkkien keskimääräisten ruudunpäivitysnopeuksien ulkopuolelle. Mikronykimistä voi esiintyä tehokkaallakin kokoonpanolla ja sen aiheuttaa peräkkäisten ruutujen renderöitymisnopeuden väliset vaihtelut. Mittasimme siis keskimääräisten FPS-nopeuksien lisäksi keskimääräiset vaihteluvälit ruutujen renderöintinopeuksissa.


Lue koko artikkeli täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT