AfterDawn logo

Nvidia GeForce Titan: hippunen supertietokonetta näytönohjaimessa

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Nvidia julkaisi tänään GeForce GTX Titan -ohjaimen, joka perustuu aiemmin vain Tesla-laskentakorteissa nähtyyn GK110-piiriin. Nvidian Tesla-kortit vauhdittavat muun muassa maailman nopeinta supertietokonetta Titania, jolta näytönohjainkin on saanut nimensä.

GK110 on erittäin suurikokoinen piiri ja se sisältää huimat 2688 CUDA-ydintä, jotka toimivat normaalisit 837 MHz:n kellotaajuudella. Iso piiri on varustettu isolla 6 Gt muistimäärällä ja 384-bittisellä muistiväylällä. Ohjaimen TDP-arvo on saatu pidettyä suhteellisen matalalla 250 watin tasolla. Tuuletinratkaisunsa ja kohtuullisen TDP-arvon ansiosta ohjainta tullaan näkemään myös huomattavasti pienemmissä koteloissa, kuin mihin muita huippuohjaimia kannattaa kokeilla asentaa.

Titanista löytyy kaksi dual-link DVI -liitäntää, yksi täysikokoinen HDMI-liitäntä ja yksi täysikokoinen DisplayPort-liitäntä. Se tukee samanaikaisesti neljän näytön käyttämistä.


Vaikka Nvidia ei antanut tekniikkasivustoille vielä lupaa paljastaa kortin tarkkoja suorituskykymittauksia, Tom's Hardwaren testien perusteella se sijoittuu nopeutensa puolesta yleensä GeForce GTX 690:n ja Radeon HD 7970 GHz Editionin välimaastoon. Silti se on hinnoiteltu kunnianhimoisesti 999 dollariin.

Laitteita on luvattu myyntiin helmikuun viimeisellä viikolla.

3 KOMMENTTIA

Sefriol1/3

Pari vuotta sitten 600 euroa näytönohjaimesta oli törkeä summa. Nyt se on parhaimiston normaalitaso. Sitten tulee 1000 euron yläkasti, jonka hintalaatusuhdetta saa tutkia mikroskoopin kanssa.

Radeon HD 7970 on mielestäni ollut tämän kalliimman osaston hinta-laatusuhteen paras näytönohjain. Mutta tiedä häntä. Minusta turha julkaisu.

hannibal_pjv2/3

Well... Ferrareitakin myydään, vaikka Mersullakin pärjäisi, joten on näillekkin markkinansa. Mutta hintalaatusuhdetta on todellakin turha haikalla..

hannibal_pjv3/3

Näyttäisi olevan todella hyvä graffakortti! Ei tosin hintansa arvoinen, mutta hyvä silti! Joissain testeissä tasoissa 7970:n kanssa parhaimmillaan tuplasti nopeampi. Keskimäärin 30-50% nopeampi.
Eli enemmän saata, jos laitat kaksi 7970:stä crosfirellä yhteen, mutta yhdellä kortilla säätävälle ihan hyvä boosti.

http://www.anandtech.com/show/6774/nvid...rmance-unveiled

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT