AfterDawn logo

Asus suunnittelee seitsemän tuuman tablettia puheominaisuuksilla

Teemu Laitila Teemu Laitila

Asus saattaa julkaista seitsemän tuuman kokoisen Fonepad-laitteen kuun lopussa järjestettävillä Mobile World Congress -messuilla. Sen lisäksi että selkeästi tablettien kokoluokkaan sijoittuvassa laitteessa on puhelinominaisuudet, se erottuu joukosta myös Intelin prosessorillaan.

Tulevasta julkaisusta kertovan Digitimesin mukaan laite on nimetty osuvasti Fonepadiksi. Puhelinominaisuuksia lukuun ottamatta se muistuttaa ominaisuuksiltaan paljolti Asuksen ja Googlen yhteistyössä valmistamaa Nexus 7 -tablettia.

Digitimes raportoi omiin teollisuuslähteisiinsä perustuen, että seitsemän tuuman ruutu toimii 1280x800 pikselin resoluutiolla, laitteessa on gigatavu RAM-muistia ja 16 gigatavun sisäinen tallennustila, kolmen megapikselin kamera laitteen takana sekä tuki 3G-, WLAN- ja Bluetooth-verkoille. Android 4.1 -järjestelmää vauhdittaa Intelin Atom Z242 -prosessori.


Laitteen hinnan odotetaan asettuvan noin 300 dollarin tasolle, mikä toteutuessaan tarkoittaisi todennäköisesti runsaan 300 euron hintatasoa Suomessa.

(Kuvassa Asuksen MemoPad)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT