AfterDawn logo

AMD: Ei uusia työpöytänäytönohjaimia lähiaikoina

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

AMD:n grafiikkaosaston tuotepäällikkö Devon Nekechuk on vahvistanut Japanilaiselle 4Gamer.net-sivustolle, ettei AMD aio julkaista uuden sukupolven työpöytänäytönohjaimia odotetusti vuoden keskivaiheilla.

AMD julkaisi ensimmäiset Radeon HD 7000 -sarjan näytönohjaimet jo reilu vuosi sitten, ja aiempien huhujen mukaan sen odotettiin julkaisevan Sea Islands -nimellä kulkevat työpöytänäytönohjaimet kesään mennessä, mutta uusimpien tietojen mukaan seuraavaa sukupolvea joudutaan odottelemaan vähintään vuoden lopulle, ja Sea Islands onkin vain Radeon HD 8000M -sarjan mobiilinäytönohjaimet.


Nekechukin mukaan HD 7000-sarja on edelleen kilpailukykyinen, ja AMD aikookin tämän vuoden puolella keskittyä kilpailemaan muun muassa käynnistämällä uuden Never Settle -kampanjan jossa se tarjoaa kalliimpien näytönohjainten kanssa pelipakettia.

Mobiilipuolella AMD julkaisi jo CES-messujen aikaan Radeon HD 8000M -sarjan, joka ottaa nyt kiinni työpöytämalleja ottamalla käyttöön GCN-arkkitehtuurin.

Nvidian
odotetaan vuorostaan julkaisevan vielä helmikuun aikana GeForce GTX Titan -näytönohjaimen, joka hyödyntäisi massiivista GK110-piiriä, joka löytyy toistaiseksi vain Nvidian Tesla K20-laskentakorteista. Huhujen mukaan kortti jäisi kuitenkin GTX 690:n tapaan marginaalituotteeksi suolaisella hintalapulla varustettuna. Muilta osin Nvidian odotetaan pitävän nykyisen 600-sarjan markkinoilla toistaiseksi.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

Ei uutta DX versiota, ei uutta pienempää viivaleveyttä... Aika vähän syitä julkaista uutta näytönohjainmallia. Koskas DX12 ilmestyy tai TSMC saa pienemmän viivaleveyden tuotantonsa käyntiin?

http://www.eetimes.com/electronics-news...rocess-at-20-nm

http://eetimes.com/design/eda-design/43...esign-says-TSMC

Jos nuo pitää paikkaansa ei ole mitään järkeä julkaista uutta näytönohjainta tässä vaiheessa, mutta TSMC ei ole ollut kuuluisa siitä, että uusi tekniikka toimisi niinkuin pitää aikataulujen mukaan...

tikte762/2

Taitaa olla tekeillä ps4 ja xbox720 kun ei gpu kortteja ja cpu :ta julkaista uusia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT