AfterDawn logo

Nordea: Nokia julkaisee oman tabletin MWC-messuilla

Sami Koivunen Sami Koivunen
3 kommenttia

Taloussanomien mukaan Nordea-pankki on arvioinut matkapuhelinjätti Nokian julkistavan oman Windows-pohjaisen tabletin helmikuussa. Tieto viittaisi julkaisuun kuun lopussa järjestettävillä mobiilialan MWC-messuilla Barcelonassa.

Tabletti-Nokiasta on huhuttu jo pitkään ja varsinkin viime vuonna muotoilujohtaja Marko Ahtisaari kertoi Nokian suunnitelmista rakentaa oma tabletti ja Stephen Elop kertoi tablettien olevan toistaiseksi hyödyntämätön mahdollisuus Nokialle.

Tietojen mukaan Nordean analyytikko Sami Sarkamies arvioi jo marraskuun lopussa Nokian tuovan kilpailijan tablettimarkkinoille tämän vuoden ensimmäisten kuukausien aikana. Tämän lisäksi Nordea on arvioinut Nokian julkistavan Barcelonassa amerikkalaisoperaattori Verizonille lippulaiva-Lumiaa kevyemmän Lumia 922 -puhelimen ja Lumia 720 -mallin.


Nokian toimitusvaikeuksien odotetaan myös kääntyvän parempaan suuntaan tammi-maaliskuun aikana. Lumioiden 920, 820 ja 510 saatavuus pitäisi Nordean mukaan parantua ja Lumia 620:n ja 505:n myynti alkaa. Yhteensä Lumioita odotetaan myydyksi 6,5 miljoonaa kappaletta tämän vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

(Kuvassa taiteilijan näkemys tulevasta tabletista)

3 KOMMENTTIA

potchi1/3

Lumia-muotoilu tabletissa olis kyllä upea. En vaan vieläkään ole keksinyt itselleni käyttöä taulutietokoneelle.

johtaja592/3

"Auto on muodin oikku, mutta hevonen on tullut jäädäkseen."
- Michiganin säästöpankin johtaja, Yhdysvallat, 1908
Samaa sanoisin tableteista. Sylimikro on tullut jäädäkseen.

hannibal_pjv3/3

:-)

Ostaisin täppärin heti, jos sellaisen saisi värillisellä inc-näytöllä. Sellaisia ei vain vielä ole kunnollisia edes olemassa, mutta mukana kannettava e-kirja, jolla voisi katsoa jonkun nettisivunkin siedettävällä käytettävyydellä ja viikkojen/kuukausien patterikestolla olisi messevä härveli!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT