AfterDawn logo

Sony Personal Content Station helpottaa kuvien ja videoiden hallintaa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Sony on tuomassa markkinoille uuden NFC-teknikkaa hyödyntävän verkkotallentimen, jonka pitäisi helpottaa useammista mobiililaitteista tulevien kuvien ja videon hallintaa.

Puhelimen muistiin kertyy helposti joukoittain kuvia, joita ei aina muista tallentaa ja arkistoida tietokoneelle saakka. Sonyn Personal Content Station sisältää tuen NFC:lle, jonka avulla puhelimen voi parittaa tallentimeen helposti koskettamalla. Parittamisen jälkeen kuvat siirtyvät laitteiden välillä automaattisesti WLAN-yhteyden välityksellä.

Verkkolevy toimii myös ilman NFC:tä ja kuvia voi tallentaa pelkän WLAN-yhteyden yli erillistä hallintaohjelmaa käyttämällä. Esimerkiksi Sonyn omat WLAN-yhteydellä varustetut kamerat osaavat tallentaa kuvansa suoraan Personal Content Stationiin.

Tallentamisen lisäksi laite osaa jakaa sisältöä DLNA:n välityksellä tai HDMI-liitännän kautta suoraan television ruudulle. Lisäksi AVCHD-formaatissa laitteeseen tallennetut videopätkät käännetään automaattisesi mobiililaitteille paremmin sopivaan MP4-formaattiin.


Ensi alkuun Japanissa lanseerattava laite maksaa 299 dollaria ja tarjoaa teratavun verran tallennustilaa. Laajemmasta julkaisusta ei ole vielä tietoja.

Alla japaninkielinen esittely laitteesta:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT