AfterDawn logo

Myös Asus lähtee halpistablettien kisaan satasen panostuksella

Teemu Laitila Teemu Laitila

Tablettien yleistyminen on ollut viime vuoden mittaan nopeaa ja jouluna yhä useammasta paketista löytyi joko Applen iPad tai vastaava laite kasvavasta Android-tablettien joukosta. Jos tabletin ostamisen esteenä on tähän mennessä ollut hinta, kynnys hankintaan on laskemassa merkittävästi uusimpien isoilta valmistajilta tulevien halpojen Android-tablettien myötä.

Aiemmin budjettiluokan tablet-laitteesta kertoi Acer ja nyt myös Asus on julkaissut virallisesti uuden 149 dollarin eli noin 111 euron hintaisen tabletin. Verojen jälkeinen todellinen eurohinta on todennäköisesti lähempänä 150 euroa, mutta siitäkin huolimatta kyseessä on erittäin halpa tabletti, joskin hinta myös näkyy ominaisuuksissa.

MeMo Pad 7 sisältää nimensä mukaisesti seitsemän tuuman ruudun, joka toimii 1024x600 pikselin resoluutiolla. Laite on varustettu pääosin muokkaamattomalla Android 4.1 -käyttöjärjestelmällä, jota pyörittää yksiytiminen VIA:n valmistama WM8950-piiri, joka toimii 1 GHz:n taajuudella. Näytönohjaimena toimii ARM:n Mali-400.


Vaikka MeMo Pad 7:n hinta on saatu hilattua erittäin houkuttelevalle tasolle, hinnan vuoksi sisuskaluissa on jouduttu tekemään merkittäviä kompromisseja. Ruudun resoluutio häviää pian jopa keskihintaisille älypuhelimille eikä suoritin todennäköisesti riitä uusimpien mobiilipelien pyörittämiseen. Siitäkin huolimatta valikoiman lisääntyminen kasvattaa samalla tablet-käyttäjien määriä, mikä on pelkästään hyvä asia koko ekosysteemin kannalta.

Asus ei ole vahvistanut MeMo Pad 7:n tarkempia julkaisupäivämääriä. Laitteen kerrotaan saapuvan myyntiin vielä tässä kuussa "valituilla markkina-alueilla" eikä Euroopan julkaisusta ole tarkempaa tietoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT