AfterDawn logo

Polaroid haastaa halpojen Android-tablettien kategoriassa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Enemmän kameroistaan tunnettu Polaroid yllätti CES-messuilla julkaisemalla kaksi erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltua Android-tablettia. M7 on nimensä mukaisesti seitsemän tuuman kokoinen ja M10 vastaavasti kymmenen tuumaa.

Kokoeroista huolimatta molemmat laitteet perustuvat 1280x800 pikselin tarkkuudella toimivaan IPS-paneeliin. Pienempi laitteista perustuu kaksiytimiseen Cortex-A9-prosessoriin, joka toimii 1,6 GHz:n taajuudella ja isomman sisuksista löytyy neliydinprosessori. Lisäksi pienemmästä laitteesta löytyy 8 gigatavua tallennustilaa (laajennettavissa microSD-kortilla) ja muistimäärä on tuplattu isommassa laitteessa (josta myös löytyy microSD-korttipaikka).

Molemmissa kokoluokissa on tarjolla viiden megapikselin takakamera ja kahden megapikselin etukamera sekä HDMI-liitäntä.

Android on peitetty Polaroidin suuresti uusien Windows-järjestelmien ruudukkoja muistuttavalla käyttöliittymällä, jonka toivottavasti saa pois päältä.


Polaroid on onnistunut laskemaan Android-laitteidensa hinnan suorastaan naurettavan alas 129 ja 229 dollariin. Molemmat vaikuttavat hintaluokassaan kohtuullisilta vaihtoehdoilta ja erityisesti pienempi M7 tarjoaa Googlen Nexus 7:lle kovaa vastusta ainakin paperilla. Laitteita odotellaan myyntiin kevään aikana, mutta kansainvälisestä julkaisusta ei ole tarkempaa tietoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT