AfterDawn logo

Asus paketoi Leap Motionin eleohjauksen koneidensa mukaan

Teemu Laitila Teemu Laitila

Asus ja eleohjausta kehittelevä yhtiö Leap Motion ovat kertoneet sopimuksesta, jonka myötä Leap Motionin ohjainlaite paketoidaan osaan Asuksen toimittamia kannettavia ja All-in-One-koneita. Sopimus on merkittävä askel Leap Motionille, joka ei ole vielä toimittanut kuluttajille ainuttakaan laitetta.

Ohjainlaite toimitetaan tiettyjen high-end-luokan kannettavien sekä tarkemmin määrittelemättömien AIO-koneiden kanssa. Koneisiin myös esiasennetaan Leap Motionin oma sovelluskauppa, johon 12 000 laitteen ennakkoon saanutta kehittäjää on tuottamassa sisälöä.

Asus toimittaa paljon koneita, joten Leap Motion on hakenut rahoittajiltaan uuden 30 miljoona dollarin arvoisen rahoituspotin kysyntään vastaamiseksi. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan tuotantomäärä saattaa kohota jopa miljooniin, joka jaetaan ennakkotilauksen tehneiden kuluttajien, Asus-pakettien sekä vielä julkaisemattomien OEM-kumppaneiden kesken.


Leap Motionin toimitusjohtajan mukaan tietokoneet ovat vasta ensimmäinen askel eleohjaukselle, sillä pienikokoinen laite on tulevaisuudessa mahdollista integroida jopa puhelimiin tai tabletteihin.

Leap Motionin kehittäm ohjainlaite muistuttaa toiminnaltaan Microsoftin Xbox 360 -konsolille ja myöhemmin myös tietokoneille julkaisemaa Kinect-ohjainta. Leap Motionin ohjain on kuitenkin huomattavasti Kinectiä tarkempi ja pienikokoisempi. Yhtiö lupaa toimittaa ensimmäisen rajoitetun erän laitteita ennakkotilaajille tämän talven aikana. Ohjain on hinnoiteltu 69,99 dollariin ja sen voi tilata yhtiön kotisivulta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT