AfterDawn logo

Intelin SSD 335 -levystä tulossa myös halvemmat versiot

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Intel aikoo tuoda markkinoille myös 80 ja 180 gigatavun versiot yhtiön tuoreimmasta SSD 335 -asemasta nykyisin tarjolla olevan 240 gigatavun mallin lisäksi. SSD 335 eroaa käytännössä edellisestä SSD 330 -asemasta vain käytetyn muistin osalta.

Tällä hetkellä alan parhaat sirunvalmistustekniikat omistava Intel on kutistanut SSD 335 -asemassa kätyetyt muistit jo 20 nm viivanleveyteen. Ainakin teoriassa pienempi valmistustekniikka tarkoittaa enemmän piirejä piilevyä kohti ja sitä myöten pienempiä valmistuskustannuksia ja ennen pitkää myös halvempia myyntihintoja.

Intelin SSD 335 240 GB on hinnoiteltu tällä hetkellä Suomessa halvimmillaan noin 180 euron tietämille. Se on yksi markkinoiden halvimmista asemista kun verrataan hintaa gigatavua kohti, vaikkakin esimerkiksi OCZ:n vanhempaa Vertex 2 -asemaa saattaa saada vieläkin halvemmalla samassa kokoluokassa.


Joka tapauksessa 20 nm valmistusprosessiin siirtyminen laskee aseman hintaa tulevaisuudessa todennäköisesti vieläkin alemmas eli SSD-aseman hankintaa suunnittelevien kannattaa päivystää esimerkiksi tulevaa 180 gigatavun mallia, jonka hinnoittelu on toivottavasti erittäin kilpailukykyistä.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

Mutta milloin Intel tuo PCIe SSD asemia kuluttajan kukkarolle sopivaan hintaluokkaan?

stageout2/2

Originally posted by johtaja59:

Mutta milloin Intel tuo PCIe SSD asemia kuluttajan kukkarolle sopivaan hintaluokkaan?

Hyvä kysymys. Kuluttajiakin on niin moneen junaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT