AfterDawn logo

Nvidian Tegra 4 -piiristä kiinavuoto: neljä Cortex-A15-ydintä, 72 GPU-ydintä

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Nvidian alkuvuodesta odotettu Tegra 4 -piiri sisältää todennäköisesti neljä Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä sekä jopa 72 tarkemmin määrittelemäntöntä GPU-ydintä, kertoo kiinalaisen Chiphell-sivuston julkaisema dia.

Vuodon aitoudesta ei voi olla sataprosenttisen varma, mutta pääasialliset ominaisuudet ovat linjassa kilpailijoilta odotettujen tuotteiden kanssa ja ne myös sopivat aiempiin piiristä saatuihin tietoihin.

Chiphellin dian perusteella Nvidia on lisäämässä raskasta vääntöä tarjoavien Cortex-A15-ytimien rinnalle taas viidennen virtaa säästävän "apuytimen", joka löytyy jo Tegra 3 -piireistä.

Näytönohjain muodostuu 72 GPU-ytimestä, joiden arkkitehtuurista diassa ei kuitenkaan puhuta tarkemmin. Edellinen Tegra-koostui vain 12 GPU-yksiköstä, joten ainakin siihen verrattuna kasvu on melkoinen. Toisaalta Tegra 3 ei laskentatehonsa puolesta ole pärjännyt esimerkiksi Applen käyttämille PowerVR-ohjaimille eli lisätehoa todella tarvitaan.


Kuva: Chiphell

GPU tukee 25601600 pikselin resoluutiota ja 1080p-resoluutioa 120 Hz:n taajuudella. Videoulostulon osalta enimmäisresoluutio on jopa 3820x2160.


Piirit tullaan valmistamaan TSMC:n 28 nm prosessilla, mikä tuo Tegra 4:n samalle tasolle Qualcommin tuoreimpien Snapdragon-piirien kanssa. Diasta puutuu maininta mahdollisesta LTE-tuesta, mikä on herättänyt epäilyjä sen aitoudesta.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

Hmm.. tämä nykyinen Nvidia arkkitehtuurihan taitaa perustua simppelimpiin piireihin, kuin edellinen. Ehkä typistetty versio nykyisistä Kepler piireistä?

capuzino2/2

Enemmän vääntöä kuin tietokoneessani. Pitäisiköhän tuota jo huolestua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT