AfterDawn logo

Tablettimarkkinat saattavat pian ohittaa läppärit

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Tietokonemarkkinoilla kannettavien koneiden myyntiä on pitkään jo arvioitu näyttöpaneelien toimitusten perusteella. Nyt näyttäisi DisplaySearchin mukaan ensimmäistä kertaa siltä, että tablettien menekki on kasvamassa kannettavien tietokoneiden ohi.

Kuukausittaisissa paneelien myyntimäärissä tablettikoneet ovat lokakuussa 2012 ensimmäistä kertaa ohittaneet läppärit. Kyseessä saattaa kuitenkin olla vasta väliaikainen käänne, sillä kannettavien toimitukset ovat olleet tavallista maltillisempia uuden Windows 8 -käyttöjärjestelmän kynnyksellä.

Oli kyseessä sitten vain yhden kuukauden mittainen hairahdus tai todellinen käännekohta, niin jonkinlaisena virstanpylväänä lokakuuta voidaan joka tapauksessa pitää. Ensimmäistä kertaa tablettien paneeleita toimitettiin enemmän kuin kannettavien.

Läppärivalmistajien tulee tulevaisuudessa todennäköisesti entistä enemmän keskittyä kalliimpiin huippukoneisiin, tai suuremmat kuoret salliviin halpamalleihin - tabletit valtaavat auttamatta keskiluokan markkinoita.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT