AfterDawn logo

Intelin toimitusjohtaja jää eläkkeelle - perintönä kiistaton herruus x86-prosessoreissa

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Intelin pitkäaikainen toimitusjohtaja Paul Otellini on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden toukokuussa. Otellini on työskennellyt yhtiössä 38 vuoden ajan joista viimeiset kahdeksan vuotta toimitusjohtajana.

Otellinin aikana Intel on kasvanut entisestään ja se on kiistatta maailman paras siruvalmistaja. Otellinin aikaan on mahtunut paljon onnistumisia, mutta myös vähemmän onnistuneita valintoja. Ajanjakson merkittävimmiksi onnistumisiksi voidaan laskea aiemmin IBM:n PowerPC-prosessoreihin luottaneen Applen hankkiminen Intel-leiriin vuonna 2006.

Toisaalta miniläppäreistä ja älypuhelimista alkanut mobiilikehitys ei ole mennyt Intelin osalta erityisen hyvin, eikä yhtiö ole edelleenkään onnistunut saamaan merkittävää jalansijaa mobiilimarkkinoilta. Jopa ikiaikaiselta näyttänyt Windowsin ja Intel-prosessoreiden liitto on alkanut rakoilla, kun Microsoft on julkaissut käyttöjärjestelmästään myös ARM-prosessoreilla toimivan version.


Silti Intel on näyttänyt tietä muille esimerkiksi prosessitekniikan kehityksessä. Yksi yhtiön saavutuksista oli 3D-transistorien kehitys 22 nanometrin valmistusprosessiin siirryttäessä.

Intel ei ole vielä valinnut Otellinille seuraajaa. Yhtiön johtokunta tulee valitsemaan seuraavan toimitusjohtajan, joka saattaa tulla yhtiön sisältä tai sen ulkopuolelta.

2 KOMMENTTIA

mcmopo1/2

Juu intelin herruus x86:n kanssa onkin todella ansaittua. Mukaan mahtuu mukavasti muutamia lahjomisia, monopoliaseman väärinkäyttöä, kiristystä ja niin edelleen. Noista on tullut muutamia oikeusjuttuja vastaan mutta ne on vain pieni osa mistä on jäänyt kiinni.

Pablope2/2

Tuskin se tämän herran aikaansaannoksia on(kiistaton herruus) ...toki kunnian vie kaikista muiden aikaansaannoksista toimitusjohtaja kun on

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT