AfterDawn logo

Surface Pron tiedot vuosivat - tulossa jo joulumarkkinoille?

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
3 kommenttia

Microsoft News kertoo saksalaisen notebook.de -sivuston paljastaneen vielä virallisesti julkaisemattoman Surface Pro -tabletin tiedot ja hinnat. Sivuston mukaan tabletti tulisi myyntiin jo ehkä joulukuussa, vaikka aiempien huhujen valossa laitetta on odoteltu vasta tammikuussa 2013.

Tabletista on tulossa kaksi versiota. Pienemmän 64 GB -version hinnaksi on ilmoitettu 679 euroa ennen veroja. Laitteessa on kolmannen sukupolven Intel i5 -prosessori, 4 GB RAMia, Intel HD 4000 -näytönohjain ja Full HD -näyttö.

80 euroa kalliimmassa versiossa ainoa ero on ilmeisesti tuplattu tallennuskapasiteetti, jota on siis 128 GB. Verojen jälkeen hintaero tulee olemaan kokolailla tasan sata euroa.


Molemmissa tableteissa käyttöjärjestelmänä on Windows 8 Professional. Aiemmin julkaistu ja meilläkin arvioitu Surface käytti Windows RT -järjestelmää, joka on vartavasten suunniteltu käytettäväksi mobiililaitteissa.

3 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/3

Hassua, etteivät ole tyytyneet i3:seen kun miettii virrankulutusta... Aika petoja ovat täppäreiksi! Saa nähdä vain mitä se tarkoittaa painon ja akunkeston suhteen...

remix2/3

Jos pelkän tabletin haluaa, niin RT-versio lienee oikea valinta. Tuota Pro-versiotahan voi käyttää korvaamaan läppärin.

Erillisellä näppiksellä ja näytöllä riittää monelle ainoaksi koneeksi ja voi tarvittaessa käyttää tablettina.

0rgk13/3

Kokeilin Surfacea tällä viikolla omin käsin ja ollaan todellakin ylärajoilla painon ja koon suhteen. Laite on iso mutta ohut. Kädessä pitäminen vaatii totuttelua (ettei sorki kosketusnäyttöä vahingossa).

Voi olla, että näin iso laite on monen mielessä läppärin korvike - puhumattakaan i5:n vaatimasta lisätilasta ja painosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT