AfterDawn logo

AMD ei päivitä FX-sarjan prosessoreita ensi vuonna

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

AMD:n nykyinen Vishera-koodinimellinen prosessoriperhe tulee olemaan yhtiön kärkituote koko ensi vuoden ajan, paljastuu turkkilaisen DonanimHaberin julkaisemista (ja TPU:n uutisoimista) AMD:n ensi vuoden suunnitelmista.

Diasta paljastuu, että AMD ei aio päivittää nykyisiä Piledriver-arkkitehtuuriin perustuvia Vishera-prosessoreita ensi vuonna, vaikka uusia samaan arkkitehtuuriin perustuvia malleja todennäköisesti julkaistaankin. AMD:n uskottiin aiemmin pyrkivän vuosittaisiin arkkitehtuuripäivityksiin, kuten Intelillä on tapana. Intel päivittää lippulaivojensa arkkitehtuuria niin kutsutulla tick-tock-periaateella, jossa joka toinen vuosi arkkitehtuurissa tapahtuu merkittävämpi uudistus ja välivuosina keskitytään edellisen sukupolven optimointiin.


AMD ei kuitenkaan aio viettää hiljaiseloa koko ensi vuotta, vaan APU-piirien valikoimissa tullaan näkemään uusia julkaisuja. Ensi vuonna on odotettavissa uusi Trinity-piirien seuraaja, joka tunnetaan nimellä Richland. Richland perustuu Trinityn tavoin FM2-kantaan.


Halvempiin kannettaviin tarkoitetut E-sarjan APU-piirit päivittyvät Kabini-nimisellä piirillä, jonka myötä Brazos-alustan FT1-kanta vaihtuu suoraan FT3-kannaksi. Lisäksi x86-ytimet päivittyvät uuteen arkkitehtuuriin ja luvassa on Fusion Controller Hubin integrointi suoraan piirille, minkä pitäisi auttaa AMD:ta erityisesti vähävirtaisissa mobiililaitteissa.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

Eli AM3+ kantaisen emon omistajille voi suositella FX-8350 prossua emon viimeiseksi henkäykseksi. Siihen 4*4Gt 1866MHz muistia kaveriksi, niin konetta ei tarvitse enää päivittää ennen uutta emolevyä.

hannibal_pjv2/2

Siltähän tuo vaikuttaa, jollei sitten nykyinen kivi ole sen verta hyvä, että pärjää uuteen emolevyy sakka parin vuoden päähän uusilla steamroller kivillä. Ainakin L1 välimuistin osalta pitäisi olla tulossa ihan hyvä parannus steamrollerin myötä, joten eikähän sieltä se 10-15 prossaa ole taas luvassa + se mitä uudemmasta 28 nm arkkitehtuurista irtoaa. Aluksi luultavasti ei juuri paljoakaan pahoin pelkään, mutta ajan kanssa sekin kehittyy.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT