AfterDawn logo

Microsoft ja pilvipalvelu Agawi yhteistyöhön Windows 8 -pelien streamauksessa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Pelejä pilvipalvelustaan tarjoava Agawi eli entinen iSwifter ilmoitti tänään yhteistyöstä Microsoftin kanssa. Yhtiöiden tarkoituksena on tuoda streamattavat pelit kaikille Windows 8 -laitteille syksyn aikana. Agawi lupaa palvelustaan löytyvän kaikkea Facebookin sosiaalisista peleistä aina isoihin AAA-tason julkaisuihin.

Agawin palvelu perustuu Microsoftin omaan Windows Azure -pilvialustaan, joka Microsoftin mukaan helpottaa pelintekijöiden urakkaa ja tarjoaa suorituskykyä raskaillekkin peleille. "Windows Azure ja Agawi 2.0 mahdollistaa raskaat ja näyttävät pelit, jotka ovat helposti saatavila useilla eri laitteilla ja joiden lataaminen on nopeaa", kommentoi Microsoft-pomo Walid Abu-Hadba. "Pelaajille Windows 8 tarjoaa nopean ja sujuvan pelikokemuksen, joka lisäksi laajentaa pelaamiseen käytettyjen laitteiden valikoimaa."

Agawi on aiemmin tarjonnut lähinnä flash-pohjaisia pelejä iPadeille iSwifter Games Browser -nimellä. Palvelu on kerännyt nopeasti suosiota ja alustan toisen Agawi 2.0 -version myötä tuki laajenee Windows- ja Android-laitteisiin.


Laitekannan muuttuessa vauhdilla perinteiseistä tietokoneista erilaisiin kannettaviin kokoonpanoihin, useat yritykset ovat pyrkineet tuomaan verkon kautta pelattavat pelit heikkotehoisempiinkin laitteisiin. Tähän mennessä menestys on ollut vielä vaatimatonta ja esimerkiksi OnLive, joka on yksi alan pioneereista, oli yritysoston kohteena yhtiön tehtyä raskaita tappioita. Silti esimerkiksi AMD on investoinut CiiNOW-yritykseen, joka Agawin, Gaikain ja OnLiven ohella on yksi alalle pyrkivistä yhtiöistä.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.