AfterDawn logo

Ubisoft: 93-95% PC-peleistä hankitaan laittomasti

Panu Roivas Panu Roivas
15 kommenttia

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemotin mukaan 93-95% peleistä on hankittu laittomin keinoin.

Ubisoft ei ole ollut viime aikoina PC-pelaajien suosiossa DRM-sotkujen myötä, eikä itse yrityksen toimitusjohtajalla tunnu olevan luottamusta PC-pelaajien rehellisyyteen. Guillemot kertoi Gamescon-tapahtuman yhteydessä 93-95% PC-peleistä olevan laittomia kopioita, joskaan lukeman todenperäisyydelle ei ole annettu sen kummempia todisteita.

Guillemot uskoo free to play -pelien olevan PC:n tulevaisuus, vaikka niissäkin vain 5-7% käyttäjistä maksaa sisällöstä. Ranskalaispomon mukaan F2P-pelit ovat hyvä mahdollisuus kasvattaa liikevaihtoa niillä markkina-alueilla, jotka ovat kärsineet pahiten piratismista.

"F2P on tapa päästä lähemmäksi asiakkaita, ja varmistaa että liikevaihtoa tapahtuu. PC:llä vain 5-7 prosenttia F2P-pelaajista maksaa, mutta PC:llä ylipäätään vain 5-7% maksavat peleistään, loput waretetaan. Liikevaihto, jota saamme F2P-pelaajilta on pitempiaikaista, joten voimme jatkaa sisällöntuotantoa."


Ubisoftin pöytään leivän tuo kuitenkin jatkossakin konsolit, ja Guillemot uskookin uuden sukupolven konsolien tuovan virkistystä konsolipelien myyntiin.

"Meidän on oltava varovaisia uusien konsolien myötä. Sanotaan, että perinteinen pelimarkkina on laskussa, ja F2P kaikki kaikessa - en ole kuitenkaan samaa mieltä. Odotamme uusia konsoleita - uskon että uudet konsolit antavat suuren piristysruiskeen pelialalle, kuten aina ennenkin on käynyt. Tällä kertaa heillä kesti liian pitkään, joten markkinat ovat jääneet odottamaan."

"On todella tärkeää, että uusia konsolisukupolvia tulee säännöllisesti tuomaan innovaatioita alalle, joten mielestäni olemme odotelleet jo liian pitkään. Tärkeää on, että kun tämä uusi sukupolvi vihdoin tulee, se tuo mukanaan riittävästi innovaatioita vahvistaakseen markkinoita."

15 KOMMENTTIA

jani19871/15

paska puhetta

Labratoria2/15

En suostu uskomaan millään että yli 90% olisi kopioitua...

Ranvier3/15

Ubisoftin pitääs heittää Uplay roskiin ja alkaa käyttämään sen sijasta Steamworksia ja alkaa muutenkin panostamaan enemmän pc-peleihin, niin sitten varmasti muuttuisi ääni kellossa.

Hugejorma4/15

En tuota väitettä kyllä niele millään. Steam on muokannut niin paljon pc-pelaajien ostokäyttäytymistä. 60-70% voisin vielä jotenkin uskoa. Tuo 5-7% maksaa on taas jokin Soinimainen letkautus.

Flobat5/15

Mitä ihmettä nää idiootit oikeen kuvittelee? F2P on typerin konsepti mitä on olemassa.
Ja että yli 90% peleistä laittomia kopioita :D:D
Kyllä osakkeen omistajia taas kusetetaan oikeen huolella kun ei muutakaan syytä ole keksitty.

Mynthon6/15

Ubisoft se jaksaa...

muppis7/15

Jos ne onkin Ubisoftin peleistä tuo yli 90%..

figo108/15

Melkein uskallan väittää lukemien olevan ennemmin toisinpäin nykyisin. Eli 93-95% maksaa peleistään ja loput 5-7% laittomasti. Steam jne ovat kuitenkin muuttaneet niin oleellisesti tilannetta, että laittomaan lataukseen ei ole mitään syytä.

Toki, jos todisteita ladotaan pöytään toisenlaisesta niin mietin sitten uudestaan.

Lumikki9/15

Ensinnäkin minun kaikki pelini on hankittu 100% laillisesti eli olen ostanut jokaisen. Ubisoft menetti aikoinaan 90% maksavista PC asiakkaistaa kovan online DRM myötä. Peli teollisuus menetti minut kokonaan asiakkaan vahvojen DRM:n, pakotettujen internet pohjaisten digitaalisten jakeluiden ja yksityisyys loukkausten takia.

Free to play pelien ongelma on että rahastus tarve menee yli hyvän pelin. Eli pelit suunnitellaan niin että saadaksesi sen hyvän pelin joudut ostamaan ne ylimääräiset asiat kovalla rahalla. Eli peli on rampautettu "Free to Play" pelaajille.

smansung10/15

Tällä 95% tarkoitettiin vissiin ubisoftin pc pelejä, koska kukaan ei osta niitä drm takia.

Jeva11/15

En tuota prosenttia kyllä myöskään niele niin millään... Itsellä ei laittomia pelejä ole koneilla yhtäkään. Tässä tapauksessa tuskin lasketaan AOE:tä, jonka latasin torrentilla, mutta vain koska läppärissä ei ole DVD asemaa laisinkaan. Pelin siis omistan levynä kyllä.

Steamin suosio vain kasvaa ja tuollaisia prosentteja kehtaavat heitellä... Paskapuhetta kyllä.

capuzino12/15

Huonomminkin voisi mennä.

Labratoria13/15

Originally posted by smansung:

Tällä 95% tarkoitettiin vissiin ubisoftin pc pelejä, koska kukaan ei osta niitä drm takia.

No sehän selittääkin kaiken! =)

Makeke14/15

http://www.vgchartz.com mukaan PC pelejä on myyty vuodessa 29767970 kpl / 0,07 = 425256714 tai 29767970 kpl / 0,05 = 595359400 Eli pelejä olisi oikeasti 425256714 - 595359400 kpl. PS3 + X360 + Wii + DS + PSP yhteensä 552054317 peliä vuodessa. Miksiköhän pelitalot edes tekee konsolipelejä kerta PC:llä olisi tuollaiset markkinat.

min5sevaan15/15

niin heidän peleistään tietty.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT