Microsoft: Metro oli vain koodinimi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Microsoft: Metro oli vain koodinimi
Microsoft ei tunnu osaavan päättää, millä nimellä Windows 8:n aiemmin Metrona tunnettua käyttöliittymätyyliä pitäisi kutsua tulevaisuudessa. Aiempien epävirallisten tietojen mukaan Metro-käyttöliittymä olisi tulevaisuudessa Windows 8 käyttöliittymä. Toisaalla yhtiö kuitenkin käyttää termiä Modern UI eli moderni käyttöliittymä.

Modern UI on listattu aiheeksi useammissa Microsoftin tulevissa tapahtumissa, joissa käsitellään esimerkiksi Windows 8 -järjestelmää otsikolla "Windows 8 Platform for Modern UI-Style Apps and the Windows Store."

ZDNetin Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoi aiemmin, että Microsoft oli ohjeistanut työntekijöitään viittaamaan entiseen Metro-tyyliin pelkästään Windows 8 -tyylillä. Syynä nimenmuutokseen on saksalainen Metro AG -jälleenmyyntiketju, joka jo käyttää Metro-nimeä.

Microsoft ei ole antanut virallista lausuntoa uudesta nimestä, mutta yhtiön Neowin-sivustolle antaman kommentin mukaan Metro-nimitystä on käytetty Windows 8:n kehitysvaiheen aikana ja varsinaisen kaupallisen julkaisun lähestyessä yhtiö ottaa käyttöön uudet nimet, joita käytetään kuluttajille suunnatussa markkinoinnissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille