AfterDawn logo

Microsoftin Metro-tyyli on nyt pelkkä Windows 8

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Microsoft aikoo kutsua kulmikasta Metro-tyyliään tulevaisuudessa pelkästään Windows 8 -tyyliksi. Yhtiö lopetti Metro-nimen käytön kun sen "tärkeä eurooppalainen kumppani" ilmaisi asiasta tyytymättömyytensä.

Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoo lähteisiinsä vedoten, että yhtiön uuden linjan mukaan Metro-nimitys korvataan tulevaisuudessa yksinkertaisella Windows 8 -termillä. Metro-tyylinen ohjelma on siis tulevaisudessa Windows 8 -tyylinen ohjelma ja Metro-käyttöliittymä on Windows 8 -käyttöliittymä.

Windows Phone on ollut tähän saakka yksi Metro-tyylin lippulaivoista, mutta tulevaisuudessa myös puhelinten yhteydessä tullaan käyttämään Windows 8 -nimitystä. Microsoft ei ole vielä virallisesti vahvistanut asiaa, mutta Windows 8 application -termiä on jo käytetty esimerkiksi Lenovon tuoreissa markkinointimateriaaleissa.


Metro-nimtys on Windows Phone -järjestelmän julkaisusta lähtien viitannut Microsoftin kehittämään kulmikkaaseen ja yksinkertaiseen ulkoasutyyliin sekä Windows 8 -sovellusten tapauksessa myös niiden pohjana toimivaan ohjelmistokehykseen (WinRT).

5 KOMMENTTIA

Lumikki1/5

Ei ihmekkään, sen verran on tuo Microsoftin Metro saanut negatiivista mainetta.

jartar2/5

Ja mitäköhän merkitystä tuolla nimen muutoksella on? Epätoivoinen yritys Windows kasin pelastamiseksi.

Sefriol3/5

Eipä tehnyt sitä omasta tahdostaan. Jotain ongelmia jonkun saksalaisen partnerin kanssa, jonka nimi on Metro.

Lumikki4/5

"Eipä tehnyt sitä omasta tahdostaan. Jotain ongelmia jonkun saksalaisen partnerin kanssa, jonka nimi on Metro."

Voi olla näin, mutta ei asiaa vaihdettaisi jos maine olisi hyvä. Sitä paitsi ei sitä tiedä kumpi sen vaihdon haluaa. Voi olla että molemmat, koska maine meni niin huonoksi.

Microsoft vain ei "tunnusta" että se mokasi homman.

jartar5/5

Originally posted by Lumikki:


Voi olla näin, mutta ei asiaa vaihdettaisi jos maine olisi hyvä. Sitä paitsi ei sitä tiedä kumpi sen vaihdon haluaa. Voi olla että molemmat, koska maine meni niin huonoksi.

Microsoft vain ei "tunnusta" että se mokasi homman.


Niinpä. Pikaisella googletuksella myös selvisi että Metro sana löytyy erittäin monen yrityksen nimestä. Ei sille kukaan siis saa yksinoikeutta vaikka niin kuvittelisikin. Vielä huonompi selitys on se kun Microsoft on väittänyt nimen muuttuvan koska Metro oli pelkkä työnimi. Pajon on käytetty aikaa ja rahaa pelkän "työnimen" lanseeramiseen.

Metro nimi on hyvä, napakka ja helppo muistaa. Erittäin onnistunut nimi uudelle käyttöliittymälle. Puhelin/tablet puolella nimeä olisi hyvä jatkaa, mutta ongelma on Windows 8 missä palaute metrosta on ollut todella jäätävää. Siksi hyvä nimi on pakko muuttaa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT