AfterDawn logo

Konseptihiiri on kotonaan kaarevalla pinnalla

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Perinteinen hiiri vaatii seurakseen tasaisen alustan, mutta uusi hiirikonsepti on kuin kotonaan myös sohvan käsinojalla tai reidellä käytettynä. Teollista muotoilua esittelevään IDEA Awards 2012 -kilpailuun osallistuva Arc Mouse (jolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Microsoftin saman nimisen tuotteen kanssa) kääntää hiiren muotoilun kokonaan uuteen suuntaan.

Arc Mousen kantavana ideana on kehittää hiiri, joka toimii myös matkustaessa ja niissä tilanteissa, joissa tarjolla ei ole perinteistä hiirimattoa. Hiiren kaarevan alapinnan ansiosta se soveltuu käytettäväksi sylissä ja kehittäjiensä mukaan se toimii myös tasaisella alustalla erikoisesta muotoilustaan huolimatta.


Hiiri on tarkoitettu toimimaan langattomasti, mikä lienee välttämätön ominaisuus erityisesti matkalle mukaan tarkoitetussa laitteessa. Kaareva yläpinta vaikuttaa mukavalta, mutta pelkkään kosketuspintaan perustuva rullaratkaisu ei todennäköisesti päihittäisi fyysisiä versioita. Ikävä kyllä hiirestä tuskin tullaan näkemään kaupallista versiota vielä pitkään tai ei milloinkaan. Uudet ideat ovat silti tervetulleita myös hiirten parissa, jossa uusimmat innovaatiot liittyvät kättä viilentävän lisätuulettimen keksimiseen.

1 KOMMENTTI

MrC00L1/1

läppäreissä on tosin trackpad, ainoastaan apple on saanut siitä edes jotenkin järkevän ratkaisun tehtyä, hp:n perusläppäreille tämä olisi kyllä eduksi

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT