AfterDawn logo

Ulkoisia levyjä valmistava LaCie siirtyi Seagaten ohjaukseen

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Kiintolevyvalmistaja Seagate on ostanut määräävään asemaan oikeuttavan 64,5 prosentin osuuden erityisesti ulkoisista kiintolevyistään tunnetusta ranskalaisesta LaCie-yhtiöstä. Kauppa vahvistaa aiempaa kehitystä, jonka myötä kiintolevybisnes keskittyy yhä harvempien yritysten käsiin.

Seagate maksaa LaCien osakkeista 4,05 euroa kappaleelta, mutta hinta nousee hieman, jos yhtiö onnistuu saamaan vähintään 95 prosentin osuuden kaikista osakkeista seuraavan kuuden kuukauden aikana. Seagate on tarjoutunut ostamaan lisää yhtiön osakkeita 4,5 euron kappalehintaan.

Saksan, Yhdysvaltain sekä Ranskan kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet kaupan, vaikka sen vaikutukset kuluttajille saattavat olla merkittävät. Kaupan myötä Seagaten valta yhtiön lopputuotteiden myynnissä kasvaa edelleen. Alan keskittyminen vain muutamien yritysten käsiin johtuu osaltaan SSD-asemien suosion kasvusta, mikä puolestaan pakottaa mekaanisten levyjen valmistajat kehittämään uusia tulonlähteitä.

4 KOMMENTTIA

xbkrypt0n1/4

LaCie ei valmista kuin hienoja koteloita kiintolevyille. Western Digitaalin levyjä on ainakin aiemmin noissa koteloissa majaillut. Tulevaisuudessa ilmeisesti sieltä löytynee Seagaten kovoja.

E: Typo näemmä korjattu.

nurman32/4

Originally posted by xbkrypt0n:

LaCie ei valmista kuin hienoja koteloita kiintolevyille. Western Digitaalin levyjä on ainakin aiemmin noissa koteloissa majaillut. Tulevaisuudessa ilmeisesti sieltä löytynee Seagaten kovoja.

E: Typo näemmä korjattu.

Tuossa päivä pari avasin yhden lacien ulkoisen kovoni ja siellä majaili hitachin kovalevy.

xbkrypt0n3/4

Pointtina siis kuitenkin edelleen, että LaCie ei niitä kiintolevyjä valmista eikä tämä nyt niin kauhean vakava uutinen ole yleisesti kiintolevybisnekselle. En oikein tiedä miten uutisessa mainittu "vaikutukset kuluttajille saattavat olla merkittävät" voi käydä tässä toteen.

hannibal_pjv4/4

Isompi ongelma on oikeasti se, että varsinaisia kiintolevy valmistajia ei ole ollut jo vähään aikaan kuin kaksi. Loput on syöty osaksi kahta isoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT