AfterDawn logo

Microsoft opettaa käyttäjiä uusiin kosketuseleisiin Windows 8:ssa

Panu Roivas Panu Roivas
5 kommenttia

Microsoftin Windows 8 tuo mukanaan paljon muutoksia Windowsin käyttöliittymään, mikä saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia monille, jotka eivät ole tottuneita kosketuslaitteista tuttuihin eleisiin. Yritys onkin päättänyt tehdä lyhyen aloitusoppaan, jossa esitellään käyttöliittymän uudistuksia.

Microsoft on tehnyt tutoriaaleja käyttöjärjestelmälleen jo Windows 95:stä lähtien, mutta sittemmin käyttöliittymän muutokset ovat olleet vähemmän radikaaleja, joten useimmat ovat jo tottuneet siihen miten asiat toimivat Windowsissa.

Windows 8:n Metro UI:n myötä käynnistysvalikko on kuitenkin historiaa, ja tilalla on kosketuseleet ja aktiiviset nurkat. Nämä eivät ole tietenkään asioita jotka käyttäjä pystyisi automaattisesti huomaamaan, vaan ne on erikseen opetettava. Näinpä uusissa Windows 8 -asennuksissa on luvassa käyttäjälle lyhyt opas uusien käyttötapojen oppimiseksi.

Ensimmäiset RTM-versiota kokeilleet ovat jo ehtineet ottaa oppaasta alla olevan videon.


5 KOMMENTTIA

GamerAce1/5

Taitaa puuttua S kirjain tuosta otsikosta ;)?

Sefriol2/5

Täällä ei näköjään ole ollut juttua siitä, että Microsoft luopuu Metro nimestä? Taisi liittyä kiistaan jonkin saksalaisen firman kanssa tjs.

Eriol3/5

Originally posted by Sefriol:

Täällä ei näköjään ole ollut juttua siitä, että Microsoft luopuu Metro nimestä? Taisi liittyä kiistaan jonkin saksalaisen firman kanssa tjs.

http://www.hardware.fi/uutiset/artikkel...a_metro-brandin

teme5654/5

Ei kyllä oikein houkuttele asentamaan. Yhtä kömpelöä kuin käyttää perinteisille ohjaustavoille tarkoitettua käyttöliittymää kosketusnäytöllä (kuten nähtiin symbianissa), on ohjata kosketusnäytölle optimoitua laitetta perinteisillä menetelmillä.

Mynthon5/5

Ei vaan taivu hiiri+näppikselle samaan tapaan ku kosketusnäytölle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT