AfterDawn logo

Microsoft esittelee Windows 8:n grafiikkaparannuksia

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Uuusimmassa Building Windows 8 -blogissa Microsoft keskittyy esittelemään laitteistopohjaisen kiihdtyksen tuomia etuja työpöytägrafiikan piirtämisessä.

Windows 8 tuo kiistellyn Metro-käyttöliittymän lisäksi parannuksia myös perinteiselle työpöydälle parannetun laitteistokiihdytyksen myötä. Microsoftin Graphics Group Programme Manager Rob Copelandin mukaan grafiikan suorituskyky on ollut tärkeä fokus uudessa käyttöjärjestelmässä.

Windows 8 parantaa tekstin renderöintisuorituskykyä jopa 336 prosentilla. Dokumenttien muotoilu kappaleisiin on 150 prosenttia entistä nopeampaa, ja käyttöliittymän tekstin renderöinti on 131 prosenttia nopeampi kuin Windows 7:ssä. Lisäksi Windows 8 parantaa myös geometriasuorituskykyä muun muassa uuden Target Independent Rasterisation (TIR) -tekniikan muodossa. TIR vaatii kuitenkin näytönohjaimelta DirectX 11.1 -tuen.

Olemme tehneet läheistä yhteistyötä laitteistopartneriemme kanssa suunnitellessa TIR-tekniikkaa. Tämän yhteistyön tuloksena olemme saavuttaneet dramaattisia parannuksia. DirectX 11.1:ä tukevat laitteet ovat jo markkinoilla, ja teemme yhteistyötä partneriemme kanssa varmistaaksemme, että lisää TIR-tekniikkaa tukevia tuotteita on laajasti saatavilla.

4 KOMMENTTIA

syrtek661/4

Entäs ne työpöytätehosteet? Jopa Aero menee sen sileän tien W8:sen mukana. Saa siinä graphiikan tehostamista mainostaa jos ihan perusasia viedään kaikilta ...

hannibal_pjv2/4

Näillä uudistuksilla 50-200 euron halpismasiina jaksaa pyörittää kasia riittävällä nopeudella. Ei siis mikään paha juttu.
Auttaa myös ja ja kun silmäkarkkia taas aletaan tarjota lisää myös tiekemmille koneille.

G0lden_Kebab3/4

Missään ei sitäpäitsi ole mainittu millaset raudat oli koneissa ja oliko edes ylipäätään samat =D iha luotettava "benchmarkki" oli, jossei bf3 fps nouse 10 pykälää niin aika turha jollain työpöytä tehosteilla on leveillä.

DragoonJ4/4

DirectX 11.1? Taas hajautetaan laitekantaa. Miten kävi 10.1 kanssa? Nvidia skippasi sen kokonaan ja sitä tuki kenties kourallinen pelejä. Kyllä MS yrittää nyt kaikkensa välttääksen W8 työpöytäkäytön floppauksen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT