Uuden iPadin myynti alkoi Kiinassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uuden iPadin myynti alkoi Kiinassa
Apple on aloittanut kolmannen sukupolven iPadin myynnin Kiinassa. Jo maaliskuun alussa esitellyn laitteen rantautumista maahan on viivästyttänyt Applen ja paikallisen Proview-yhtiön välinen oikeustaisto iPad-nimestä.

Hardware.fi uutisoi heinäkuun alussa, että Apple maksoi nimen käyttöoikeudesta Kiinassa 60 miljoonaa dollaria. Applen näkemyksen mukaan se oli hankkinut maailmanlaajuisen oikeuden nimeen jo vuonna 2009, mutta kiinalaisten viranomaisten mielestä oikeudet eivät ole missään vaiheessa siirtyneet Kiinan osalta.

Myynnin alkaminen ei ole synnyttänyt mitään suurempaa hässäkkää, eikä pitkiä jonojakaan ole päässyt syntymään. Apple on osaltaan myös pyrkinyt estämään jonojen syntyä. Käytössä on ennakkotilausjärjestelmä, jossa online-kaupasta laitteen varannut asiakas saa ajan, jolloin hänen tulisi hakea iPadinsä Apple Storesta. Shanghain ensimmäinen iPad-ostaja oli 32-vuotias Sun Xufei.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille