AfterDawn logo

Amazon päivittää Kindle Firen Q3 uudella näytöllä

Panu Roivas Panu Roivas

Googlen ja Asuksen vastikään julkaisema Nexus 7 -tabletti astui suoraan Amazonin Kindle Firen varpaille tuomalla markkinoille 200 dollarin tabletin. Amazon ei aio kuitenkaan jäädä tuleen makaamaan.

AllThingsD osaa kertoa Amazonin julkaisevan Kindle Firen seuraajan Q3 aikana. Lähteiden mukaan Firen seuraava versio on entistä ohuempi ja kevyempi, ja siihen on lisätty myös kamera. Tärkeimpänä päivityksenä on kuitenkin näyttö, joka päivittyy nykyisestä 1024x600-resoluutiosta Nexus 7:n tapaan 1280x800-resoluutioon.

7-tuumaisten tabletien markkinat saattavat lähteä todelliseen nousuun jos Googlen Nexus 7:n kanssa kilpailuun tulee uuden Kindle Firen lisäksi myös Applen huhuttu iPad mini. Mikään ei tietysti estä myös Microsoftin Windows RT -tablettien yritystä samalle apajalle. Toisaalta Googlen Nexus 7 on asettanut katteet niin pienelle tasolle, ettei kilpailijoita todennäköisesti tule löytymään kovin montaa. Amazon luottaa oman kauppansa tuovan tabletille katetta, mutta jos Apple on todella julkaisemassa halpatabletin, olisi se selvästi aikaisemmasta linjasta poikkeava veto, sillä Apple on yleensä pitänyt tuotteidensa marginaalit korkeina.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.