AfterDawn logo

Gigabyteltä ensimmäiset kahden Thunderbolt-liitännän emolevyt

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Gigabyten uudet Dual Thunderbolt -emolevyt lupaavat kytkeä parhaimmillaan 12 laitetta ja 3 näyttöä, sekä siirtää peräti 1 teratavun viiteen minuuttiin.

Thunderbolt-liitännän avulla Gigabyten emolevyyn voi ketjuttaa jopa 12 laitetta yhtäaikaisesti, kiitos sen 10 Gbps dataväylän, jossa kulkee PCIe ja DisplayPort -dataa.

Gigabyten mukaan se on tällä hetkellä ainoa emolevyvalmistaja joka tarjoaa kahta Thunderbolt-liitäntää ja sen tuomaa äärimmäistä liitettävyyttä. Uusia liitäntöjä hyödynnetään erityisesti tallennusratkaisujen toimesta, ja Gigabyte onkin toiminut yhteistyössä muun muassa LaCien, Seagaten ja Western Digitalin kanssa.

2 KOMMENTTIA

johtaja591/2

Tälle käy kuten FW:lle. USB4:sta odotellessa...

Raattis2/2

Originally posted by johtaja59:

Tälle käy kuten FW:lle. USB4:sta odotellessa...

Toivon ettei.

Thunderbolt voisi mahdollisesti korvata kaikki näyttö- ja dataliittimet tietokoneissa. Ja tollasella jaettavuudella, läppäreihin ei tarvitsisi kuin yhden tai kätevyyden vuoksi korkeintaan kaksi liitintä, mikä mahdollistaa vapaamman muotoilun. Lisäksi ulkoiset näyttikset voisivat tehdä läppäreistä tehokkaita JA virtapihejä.

Tällasella aparaatilla erilliset telakat voisivat myös siirtyä menneisyyteen. Tuohon vain ulkoinen äänikortti, ja tuo on ainoa piuha, joka tarvitaan tietokoneen ja ulkoisten laitteiden väliin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT