AfterDawn logo

Intel tiputtamassa core i3 -sarjan hintoja ultrabook-myynnin siivittämiseksi?

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Intel on viime aikoina pyrkinyt parhaansa mukaan mainostamaan ultrabook-konseptiaan, mutta sitä vaivaa edelleen yksi asia - ultrabookien korkea hinta. Uudet core i3 -suorittimet saattavat kuitenkin tuoda helpotusta tilanteeseen.

Intel on toivonut laitevalmistajien käyttävän ultrabookeissaan laatumateriaaleja, kuten alumiinia ja magnesiumia, mutta samalla ultrabookien hintojen pitäisi olla nykyistä alemmat. Laitevalmistajat eivät ole olleet erityisen innokkaita karsimaan omista marginaaleistaan, jotka ovat jo tällä hetkellä alle 7% luokkaa. Vaihtoehtona Intelillä on joko taipua materiaalivaatimuksissa tai yrityksen omissa marginaaleissa.

Vastikään Intel onkin alkanut suositella halvemmissa ultrabookeissa kestäviä muovirakenteita alumiinin sijaan. Sen lisäksi Intel on lähteiden mukaan päättänyt laskea vähävirtaisten Core i3 -suorittimien hintoja 25-27 dollarilla. Nykyisillään edellisen sukupolven Core i3-3217U lähtee 225 dollarin hintaan, joten tulevien Ivy Bridge Core i3 ULV-suorittimien alennus olisi noin 11%.

1 KOMMENTTI

PJL781/1

Haluan Ultrabookin, jossa on HD-monikosketusnäyttö, USB3, Windows 8 ja koneen tehot riittävät pyörittämään Fireworksia, PhotoShopia, Dreamweaveria, TopStyle Prota ja sen saa kytkettyä erilliseeen isoon 27" näyttöön kotona tarvittaessa, myös pelejäkin pitäisi jaksaa pyörittää (ei täysillä grafiikoilla uusimpia pelejä), esim. näytönohjain voisi olla erillinen Thunderbolt-liittimen ansiosta tai koneen sisällä oleva näytönohjain vastaisi edes nykyistä Atin 5750/5570:aa.

Hinta saisi olla 990-1090€, eli hintojen pitäisi hieman tippua vielä, jotta ostaisin sellaisen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT