AfterDawn logo

Square Enix julkisti uuden Final Fantasy VII PC-version

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Square Enixin ehkä tunnetuin peli lienee Final Fantasy -sarjan seitsemäs osa, joka julkaistiin alunperin vuonna 1997 Sony Playstationille, ja vuotta myöhemmin PC:lle. FFVII:n uusittua versiota ollaan odoteltu ja huhuiltu jo lähes vuosikymmenen ajan.

Square Enix on useaan otteeseen kommentoinut, ettei FFVII tule saamaan päivitystä ennen kuin Final Fantasy -sarjaan on julkaistu sitä laadukkaampi peli. Viime vuosien Final Fantasyt ovat olleet Square Enixin mukaan heikompia kuin edeltäjänsä, eivätkä kehittäjät halua palata vanhaan ennen kuin Final Fantasy -sarjaan on saatu parempaa jatkoa. Lisäksi FFVII:n uusintaversion kehityskuluja on kuvailtu massiivisiksi, jos peli tehtäisiin nykygrafiikoilla.

Kommenteista huolimatta Square Enix on julkistanut uuden FFVII PC-version. Kyseessä ei ole kuitenkaan pelin käännös täysin uuteen uskoon, vaan uusi PC-versio on lähinnä päivitys yhteensopivaksi uudemmalle raudalle, eikä peli tule vaatimaan koneelta paljoa. Sen sijaan tarjolla on laatuominaisuuksia, kuten saavutukset ja pilvitallennus. Lisäksi peliin on lisätty Character Booster, joka vaikuttaa käytännössä huijausnapilta, jolla saa kaikki HP, MP ja Gil -tasot täysiin.


FFVII PC remake tulee myyntiin Square Enixin Storen kautta "pian".

4 KOMMENTTIA

_kooma_1/4

Ja tämä pelihän menee välittömästi hankintaan kunhan tulee saataville. Mielestäni edelleen ehkäpä paras Final Fantasy (ja samalla itselleni ensimmäinen) jota olen koskaan pelannut. Kyllähän noita uudempiakin on tullut pelailtua mutta jotenkin tämä on jäänyt mielekkäänä ajatuksiin. Tätä siis tuli PS1:llä läiskittyä oikein urakalla, ja välillä joutui kääntämään pleikkaria ylös-alaisin koska kone joko lämpesi tai ei kyennyt kunnolla lukemaan levyä.
Pitääkin kysellä josko siskon pojalla vielä olisi oma vanha pleikkari tallessa, niin pääsisi läiskimään muitakin klassikoita :)

Olisi magiaa josko Sega tai jokin muu lafka julkaisisi uudelleen myös Phantasy Star sarjan pelejä, eikä sekään huono juttu olisi ollut mikäli tuosta FF VII:sta oltaisiin tosiaan tehty modernisoitu versio paremmilla grafiikoilla, ja varsinkin kun tulee PC:lle niin oltaisiin hyvin voitu pistää hieman enemmänkin silmänkarkkia, ja tukea todella isoille resoille.

Agent_0072/4

Täytyy kyllä sanoa, että on huonoin markkinointivideo pitkään aikaan.

90-luvun välivideoita, midi-musiikkia ja kliseinen mehustusääni. Pelin hyviä puolia (taistelu- ja materiajärjestelmät, Chocobot jne.) ei esitellä videolla lainkaan.

RekookeR3/4

Olen tätä pelannut miljuunia kertoja siihen asti kun lähdetään kaupungista tai kylästä pois. Siihen peli aina kaatui...
Ehkä nyt viimein pääsen pelaamaan pidemmälle.

Tuksu824/4

No voi ***! Otsikon luettua luulin jo että se mitä salaa olen toivonut on toteutunu, mutta ei :( Kuitenkin varmaan tulee fiilisteltyä taas parisataa tuntia :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT