AfterDawn logo

Sony kehittelee 500 PPI:n OLED-paneeleita

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Sony on esitellyt SID 2012 -messuilla uutta teknologiaa, joka mahdollistaa suuriresoluutioisten OLED-paneelien valmistuksen. Sonyn mukaan uudella offset printing -tekniikalla voitaisiin valmistaa jopa 500 PPI:n (pikseliä per tuuma) OLED-paneeleja.

Sony on tämän vuoden SID-messuilla esitellyt ensimmäistä offset printing -tekniikalla valmistettua 7,4-tuumaista AMOLED-paneelia. Prototyyppi esitteleekin uudentyyppistä painamismenetelmää eikä maksimitarkkuutta, sillä sen resoluutio on vain 960x540 ja PPI 150. Käytännössä näytöt kootaan painamalla punainen ja vihreä kerros offset printing -tekniikalla, ja ne yhdistetään toisella tekniikalla valmistettuun siniseen kerrokseen.


OLED-paneelien resoluution nostaminen on koettu vaikeaksi, ja valmistajat ovatkin monesti tyytyneet kompromissiratkaisuihin, kuten Pentile-matriisiin, yrittäessään korottaa paneelin nimellistä resoluutiota. Uudella tekniikalla OLED-paneelit pysyisivät kuitenkin resoluutiokisassa mukana, sillä LG julkisti vastikään 498 PPI:n LCD-paneelin.

4 KOMMENTTIA

Lumikki1/4

Ehkä kysymys on että mihin tarvitaan 500 PPI:n näyttöä. Ihmis silmällä on rajoitettu tarkkuus.

mcmopo2/4

Originally posted by Lumikki:

Ehkä kysymys on että mihin tarvitaan 500 PPI:n näyttöä. Ihmis silmällä on rajoitettu tarkkuus.

Videolaseissa. Siina molemmille silmille tulee pieni näyttö joka vastaa noin 50" telkkaria (ainakin nykyiset). Mutta nykyään on aika vaikeaa/kallista tehdä ~2/3" näyttöjä fullHD resoilla.

Taeco3/4

Näkeehän sitä iPhonenkin näytöltä pikselit vielä yli 30cm päästä, kaippa jotkut tahtoo, ettei niitä näe silmä kiinni lasissakaan?

hannibal_pjv4/4

Lieneekö tuolla mitään rajaa, kuinka "hyväksi" resoluutio voi kasvaa? Jos ei muuta, niin ainakin se tarkoittaa yleensä sitä, että jos huipulla saavutetaan jotain, niin alakertaankin saadaan parannuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT