Sony kehittelee 500 PPI:n OLED-paneeleita

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Sony kehittelee 500 PPI:n OLED-paneeleita
Sony on esitellyt SID 2012 -messuilla uutta teknologiaa, joka mahdollistaa suuriresoluutioisten OLED-paneelien valmistuksen. Sonyn mukaan uudella offset printing -tekniikalla voitaisiin valmistaa jopa 500 PPI:n (pikseliä per tuuma) OLED-paneeleja.

Sony on tämän vuoden SID-messuilla esitellyt ensimmäistä offset printing -tekniikalla valmistettua 7,4-tuumaista AMOLED-paneelia. Prototyyppi esitteleekin uudentyyppistä painamismenetelmää eikä maksimitarkkuutta, sillä sen resoluutio on vain 960x540 ja PPI 150. Käytännössä näytöt kootaan painamalla punainen ja vihreä kerros offset printing -tekniikalla, ja ne yhdistetään toisella tekniikalla valmistettuun siniseen kerrokseen.OLED-paneelien resoluution nostaminen on koettu vaikeaksi, ja valmistajat ovatkin monesti tyytyneet kompromissiratkaisuihin, kuten Pentile-matriisiin, yrittäessään korottaa paneelin nimellistä resoluutiota. Uudella tekniikalla OLED-paneelit pysyisivät kuitenkin resoluutiokisassa mukana, sillä LG julkisti vastikään 498 PPI:n LCD-paneelin.

4 kommenttia

Lumikki
Ehkä kysymys on että mihin tarvitaan 500 PPI:n näyttöä. Ihmis silmällä on rajoitettu tarkkuus.
mcmopo
Originally posted by Lumikki:
Ehkä kysymys on että mihin tarvitaan 500 PPI:n näyttöä. Ihmis silmällä on rajoitettu tarkkuus.
Videolaseissa. Siina molemmille silmille tulee pieni näyttö joka vastaa noin 50" telkkaria (ainakin nykyiset). Mutta nykyään on aika vaikeaa/kallista tehdä ~2/3" näyttöjä fullHD resoilla.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Taeco
Näkeehän sitä iPhonenkin näytöltä pikselit vielä yli 30cm päästä, kaippa jotkut tahtoo, ettei niitä näe silmä kiinni lasissakaan?

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

hannibal_pjv
Lieneekö tuolla mitään rajaa, kuinka "hyväksi" resoluutio voi kasvaa? Jos ei muuta, niin ainakin se tarkoittaa yleensä sitä, että jos huipulla saavutetaan jotain, niin alakertaankin saadaan parannuksia.

Kommentoi uutista