AfterDawn logo

Hinnoitteleeko Microsoft itsensä pihalle tablet-markkinoilta?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Microsoft yrittää kehitteillä olevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän turvin laajentua kosketusnäytöllisiin laitteisiin, olivat ne sitten tabletteja tai hybridikannettavia. Windows 8:n eri versioista varsinainen iPad-haastaja on Windows RT, joka on suunniteltu vähävirtaisille ARM-piireille. VR-Zonen tietojen mukaan haastajan asema ei kuitenkaan näy ohjelmiston hinnoittelussa.

Sivusto perustaa tietonsa Computex-messuilla käytyihin keskusteluihin eri valmistajien kanssa. Windows RT:n OEM-hinnaksi kerrottiin 80-95 dollaria ja useimmiten mainittu hinta oli 85 dollaria. Se on yhtä paljon kuin Windows 7 Home Premiumista veloitetaan. Windows-pohjaiset tabletit tulevat tämän perusteella maksamaan selvästi enemmän kuin vastaava Android-versio.

VR-Zonen laskelmien mukaan Microsoftin hinnoittelun vuoksi Windows RT -pohjaisia tabletteja ei tulla näkemään kovinkaan montaa alle 500 dollarin hintaluokassa. OEM-valmistajat eivät ole tähtäämässäkään tähän aluksi, vaan ensimmäiset mallit tulevat maksamaan 549-799 dollaria. Premium-laitteiden hinta kohoaa 799-899 dollariin. Applen iPad 2:sta (Wi-Fi) myydään tällä hetkellä 399 dollarilla. Uutta iPadia myydään kalleimmillaan (Wi-Fi+mobiilidata, 64 GB) 829 dollarilla.


The Vergen Tom Warrenin tekemän huomion mukaan Windows RT ei ole kiinnostanut tietokonevalmistajia. Toistaiseksi Asus on ainoa, joka on esitellyt ohjelmistoon perustuvan laitteen kuluttajamarkkinoille. Microsoft on tosin ollut erittäin tarkka siitä, kenen kanssa se tekee yhteistyötä.

Nokia on myös suunnitellut omaa tablettia.

Kysymyksiä, kokemuksia tai ideoita Windows 8:aan liittyen? Osallistu keskusteluun Windows 8 -keskustelualueillamme.

6 KOMMENTTIA

Anestic1/6

Pitää olla jo melko ässä laite, jos meinaavat päästä noilla hinnoilla kutittelemaan i ja a laitteita. Tosin nyt haiskahtaa yritysorientoituminen aika kovasti.

Tosin eikö Acer ole tehnyt jo windowstabletteja alle 500 euron haarukkaan jo pidemmän aikaa? Tosin nämä win7:lla...

Itse en tule tabletista mobiilikäyttiksellä yli 400 euroa maksamaan. Paitsi jos rahalla ei olisi enään mitään väliä ;)

reto882/6

Mites se wp8 sitten skaalautuu ylöspäin? Eihän niiden kuluttajatablettien tarvi ollakaan kummoisia, kunhan media pyörii. Yrityksillä taas on massia maksaa.

Mutta en mää tiedä, kunhan mutulla heitin. =)

readyEddy3/6

En näe Windows-tableteilla mitään menestymisen edellytyksiä. Ne eivät tarjoa mitään lisäarvoa. Jos valitset Windows-tabletin, menetät enemmän kuin saavutat.

Kehitys kulkee kohti aamiaismuropaketin kyljessä tulevaa tablettia. Siihen ei Windows mahdu.

Eriol4/6

x86-tableteilla lienee kuitenkin jonkin verran kysyntää, ja esimerkiksi Asuksen esittelemä ivy bridgellä varustettu hybridi vaikutti asialliselta kevytkoneelta joka yhdistäisi hyvin tabletin ja Windowsilla varustetun kevytkannettavan. Muilta osin voi olla Windows 8:lla kivinen tie tablet-markkinoille jos hinnat on tosiaan korkeammat kuin Applella ja laitteiden laatu heikompaa.

perhana5/6

Quote:

Windows-pohjaiset tabletit tulevat tämän perusteella maksamaan selvästi enemmän kuin vastaava Android-versio.


ensimmäiset mallit tulevat maksamaan 549-799 dollaria.

Ennen tämän uutisen kirjoittamista olisi kannattanut vilkaista niiden Windows-pohjaisten tablettien luokassa olevien Android-tablettien hintoja...

Tässä ihan muutama vertailun vuoksi:
HTC Flyer yli 500 euroa
Acer Iconia TAB yli 500 euroa
Motorola XOOM 2 yli 500 - 700 euroa
Samsung Galaxy Tab 10.1 yli 560 euroa
Lenovo ThinkPad Tablet 10.1 yli 600 euroa

Eli mihin perustuu väite että yli 500 euroa maksava Windows-tabletti maksaa selvästi enemmän kuin vastaava Android-versio?

hannibal_pjv6/6

Tjoo ja MS voi hinnoitella tuotteensa miten haluaa... Sillä ei ole kilpailijoita tällä hetkellä. iOS on mersu, jota ostavat varakkaat ja Linux variantit ovat IT asiantuntijakamaa ja Android on sitten oikeasti iso, mutta ei istu ehkä isoille firmoille samalla tavalla kuin kuluttajille.
"Marketti ostaja" Matti Meikäläinen saattaa hyvinkin maksaa "tutusta" Windows laitteesta sen 50 kymppiä enemmän, kun siinä on se tutun kuuloinen nimi...
Jos taas RT versio olisi halpa, niin oikealla Win8:lla olisi hankaluuksia mobiilipuolella ja oikean Windowsin hinnasta taas ei haluta tinkiä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT