AfterDawn logo

Microsoftin Kinect sai tarkemman kilpailijan

Teemu Laitila Teemu Laitila
6 kommenttia

Leap Motion -niminen yhtiö on julkaissut uuden eleohjauslaitteen, jonka kerrotaan olevan "jopa 200 kertaa tarkempi kuin mikään markkinoilta löytyvä laite".

Vaikka Leap-niminen ohjain on monin verroin tarkempi kuin Microsoftin Kinect, sen seuraama alue on huomattavasti Kinectiä pienempi. Leap luo ohjaimen eteen kahdeksan kuutiojalan (tai 0,2 kuutiometrin) kokoisen "kuplan", jonka alueella laite tunnistaa lähes loputtoman määrän pisteitä. Tarkkuutensa ansiosta laite voisi soveltua Kinectiä paremmin käyttöliittymien ohjailuun eikä ohjausliikkeiden tekeminen pienemmässä tilassa olisi yhtä raskasta pidemmässä käytössä.

Wired-lehden toimittaja pääsi testaamaan Leapia käytännössä ja raportin mukaan laitteen toiminta on yhtä tarkkaa kuin miltä se näyttää kehittäjien julkaisemalla esittelyvideolla. Wired-lehti kertoo, että Leapin avulla voi jopa piirtää pieniä vain sentin läpimitaltaan olevia ympyröitä.


Leapille on ehdotettu käyttöä peleissä, suunnittelutyössä ja esimerkiksi 3D-mallinnuksessa. Lisää käyttökohteita voi kehittää ohjaimelle tarkoitetuilla kehitystyökaluilla.

Tarkkuuden lisäksi Leap päihittää Microsoftin Kinectin hinnassa. Leapin voi tilata ennakkoon jo nyt noin 70 dollarin hintaan, mutta laitteen toimitukset aloitetaan vasta tämän vuoden lopulla tai aikaisin ensi vuonna.

6 KOMMENTTIA

mcmopo1/6

Tuohan voisi näyttää ihan kiinnostavaltakin laitteelta. Kunhan vain tulee Suomen markkinoille ja hieman lisää arvostelujan niin voisi ehkä jopa harkitakkin.

ep_2/6

Aika siistiltä vaikuttaa.

Summacity3/6

Tuolla vois win8 käyttökin luonnistua hiirtä paremmmin :)

Zimzin4/6

Sanovat FAQ sivulla että laitteella on win8 touch tuki:

Yes! We also support native touch emulation for Windows 8.

Lähde: http://live.leapmotion.com/about.html

ArttuH5N15/6

Aika mahtavalta kapistukselta vaikuttaa. Tosin, pienen alueensa takia, ei varmaan täysin suora kilpailija.

hannibal_pjv6/6

Olet oikiassa. Tämä on tuolissa koneen ääressä istumiseen ja huitomiseen soveltuva. Kinetick koko vartalohyppely etc ohjain vaikkapa olohuoneeseen. Mutta hyvä, että vaihtoehtoja löytyy. En tiesä sitten kuinka kauan sitä ilmaa jaksaa kauhoa näytön edessä ennenkuin saa kokohartiakrampin...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT