AfterDawn logo

HP nimesi AMD:n Ultrabook-vastineet Sleekbookeiksi

Teemu Laitila Teemu Laitila

HP on julkaissut läjän uusia ohuita kannettavia, joista osa perustuu Intelin uuteen Ivy Bridge -prosessoriin ja osa sisältää AMD:n uuden Trinity-APU-piirin. Koska Ultrabook on Intelin omistama markkinointitermi, HP kutsuu Intelin spesfikaation vastaisia mallejaan termillä Sleekbook.

Kaikki HP:n julkistamat ohuet kannettavat kuuluvat yhtiön omaan Envy-sarjaan. Malliston lippulaiva on vasta kesällä myyntiin tuleva Ivy Bridge -prosessorilla varustettu HP Envy Spectre XT. Muiden mallien koko vaihtelee 14 tuumasta 15 tuumaan. Spectre XT on myös ainut malli, joka nojaa pelkkään 128 GB SSD-asemaan tallennusratkaisunaan. Muista malleista löytyy joko 32 gigatavun SSD yhdistettynä isompaan perinteiseen kiintolevyyn tai pelkkä mekaaninen kiintolevy.

Kaikkien laitteiden näytöt toimivat 1366x768 pikselin resoluutiolla. Spectre XT on joukon pienin 13,3 tuuman näytöllään, muiden koko vaihtelee 14 tuumasta 15 tuumaan. HP:n valinta resoluutioksi on lievä pettymys, varsinkin jos Apple julkaisee myöhemmin tänä vuonna "retina" tason näytöllä varustetun uuden MacBook Air -mallin. Muista valmistajista vasta Asus on kasvattamassa Ultrabookiensa resoluutiota 1080p-tasolle.

Sleekbook-koneissa on mahdollista valita myös erillinen Nvidian näytönohjain. Trinity-mallin osalta HP mainostaa graafista suorituskykyä, joka "vastaa erillistä näytönohjainta".


  • HP Envy Spectre XT: Intel Ivy Bridge, SSD-asema (128 tai 256 GB), akkukesto 8h, paksuus 14,4 mm, paino 1,4 kg

  • HP Envy Ultrabook 14": Intel Ivy Bridge / Sandy Bridge, akkuksto 8h, paksuus 19,8 mm, paino 1,8 kg

  • HP Envy Ultrabook 15,6": Intel Ivy Bridge / Sandy Bridge, akkukesto 9h, paksuus 19,8 mm, paino 1,8 kg

  • HP Envy Sleekbook 14": Intel Ivy Bridge / Sandy Bridge, akkukesto 8h, paksuus 19,8, paino 1,8 kg

  • HP Envy Sleekbook 15,6": Toisen sukupolven AMD APU (Trinity), akkukesto 9h, paksuus 19,8, paino 1,8 kg

HP SpectreXT tulee myyntiin kesäkuun lopulla ja lähtöhinta on 1099 euroa. Envy-sarjan Ultrabookit tulevat myyntiin kesäkuussa ja hinnat vaihtelevat mallista riippuen 899 eurosta ylöspäin. Myös Sleekbookien myynti alkaa vasta kesäkuussa, mutta laitteiden lähtöhinta on 699 euroa mallista riippuen.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT