AfterDawn logo

Asus julkaisi halvemman vaihtoehdon Transformer Prime -tabletille

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Uudenlaisilla Transformer-tableteillaan Android-valmistajien kärkeen ponnahtanut Asus on julkaissut uuden näppäimistöllisen tulokkaan Transformer-tabletien sarjaan. Transformer Pad 300 muistuttaa ominaisuuksiltaan sarjan lippulaivaa Transformer Primea, mutta esimerkiksi materiaalivalinnoilla hinta on saatu hinattua alemmas.

Toisin kuin lippulaivamalli, Transformer Pad 300 on muovipintainen ja hieman paksumpi. Silti sen sisuksista löytyy edelleen neliytiminen Tegra 3 -järjestelmäpiiri. Näytön resoluutiokin on säilynyt samalla tasolla eli 1280x800 pikselissä. Näyttöpaneelina on kuitenkin pelkkä IPS-paneeli kalliimmassa mallissa käytetyn Super IPS+ -paneelin sijaan.

Asuksen mukaan laite saavuttaa peruskäytössä 10 tunnin akkukeston, joka näppäimistötelakan avulla kasvaa jopa 15 tuntiin. Laitteesta on aluksi tulossa myyntiin vain sininen versio, mutta myöhemmin myyntiin saapuvat myös valkoinen ja punainen malli.

Asus ei ole vielä ilmoittanut laitteen tulevaa jälleenmyyntihintaa tai myynnin alkamisajankohtaa Suomessa. Yhdysvalloissa laite on kuitenkin tulossa myyntiin lähiaikoina. 16 gigatavun muistilla varustettu laite maksaa 379 dollaria ja tuplasti suurempi 32 gigatavun muisti kasvattaa hintaa vain 399 dollariin. Lähes pakollinen näppäimistötelakka myydään erikseen 149 dollarin hinnalla.


7 KOMMENTTIA

samarit11/7

Hyvä veto asukselta.Pitää panna harkintaan kyseinen laite.

arcanix2/7

Millä tavoin telakka on lähes pakollinen? Olen omistanut ensimmäisen transformerin julkaisusta, eikä ole ollut vielä mitään käyttöä telakalle.

hannibal_pjv3/7

Well telakan tarve on varmaan ihan käyttökohtaista. Itselle olisi tarvetta tappärille, jonhon tarvittaessa saisi näppäimistön ja samalla lisävirtaa. Jos käytä täppäriä lähinnä lukemiseen, nii eihän sillä näppiksellä paljoa tee, varsinkin kun kokonaispaino kasvaa! Mutta jos sillä haluaa kirjoittaakkin eikä viitti raahata läppäriä, niin telakka antaa ihan kohtuullisen vaihtoehdon.
Itse voisin kuvitella, että jos näyttö on vain kohtuullisen hyvä tuolla voisi sen pari tuntia ala 20-40 sivullista tekstiä naputella mukavammin, kuin virtuaalinäppiksellä.

johtaja594/7

Kirjoittajan mielestä tabletti on tarpeeton, jos siinä ei ole näppäimistöä ja akk ukestää vain 10h :)
No mutta kyllähän tämä halvempi malli saa monet kauppaan, jotka ovat tähän asti vain harkinneet.

Ibanez905/7

Jos euro per dollari muunnoksella taas mennään niin tuohan maksaa melkein yhtä paljon kuin Prime. Prime maksaa 599€ kun tuo maksaa 548$ ja se muunnetaan euroiksi niin saas nähdä paljon tuo sitten loppujen lopuksi maksaa.

ASUS_Suomi6/7

Originally posted by Ibanez90:

Jos euro per dollari muunnoksella taas mennään niin tuohan maksaa melkein yhtä paljon kuin Prime. Prime maksaa 599€ kun tuo maksaa 548$ ja se muunnetaan euroiksi niin saas nähdä paljon tuo sitten loppujen lopuksi maksaa.

Hei Ibanez90,
Transformer Pad 300 hinnat tulevat asettumaan Euroissa seuraavasti siten, että viimeisenä aina 3G-mallin hinta.

Pad 399€ / 499€
Telakka 149€
Pad + telakka 549€ / 649€

ASUS Suomi

Caul (vahvistamaton)7/7

Kannattaa ostaa telakka ja padi erikseen, säästät euron ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT