Inteliltä 10 Windows 8 -tablettia

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

Inteliltä 10 Windows 8 -tablettia
Intel on kertonut työskentelevänsä 10 nimeltä mainitsemattoman valmistajan kanssa Windows 8 -tablettien parissa käyttäen Intelin piirejä.

Intel Kiinan johtaja Sean Maloney kertoi IDF-tapahtumassa Pekingissä tablet-valmistajien tuovan tämän vuoden aikana monia Intelin piireihin perustuvia tuotteita. Intelillä on tällä hetkellä tarjolla Z2460 Medfield-piiri, joka on tarkoitettu älypuhelimiin ja tabletteihin, ja ensimmäisenä piiriä käyttää Lenovon K800 -älypuhelin, joka julkaistaan toukokuun lopulla.

Medfieldin lisäksi Intel on kehittämässä uutta tableteille suunnattua Clover Trailia, ja sen odotetaan saapuvan markkinoille vuoden lopulla. Kellotaajuudeksi uudelle piirille kerrotaan 1,8 GHz. Älypuhelinten osalta Z2460:n lisäksi Intel on kehittämässä Z2580-piiriä, joka on kaksi kertaa Z2460:ä tehokkaampi, sekä Atom Z2000-piiriä, joka asettuu budjettikategoriaan.

Microsoft on kertonut julkaisevansa vain muutaman ARM-suorittimella varustetun tabletin tämän vuoden puolella, mutta x86-tabletteja olisi aiempien huhujen mukaan tulossa tämän vuoden aikana jopa 32 eri mallia. Intelin vahvistaman 10 tabletin lisäksi AMD on varmasti tuomassa omaa Hondo-alustaansa esille Windows 8:n julkaisun aikaan. AMD:n keskittyessä entistä enemmän vähävirtaisiin tuotteisiin se tulee todennäköisesti kilpailemaan parhaansa mukaan Intelin x86-tablettien kanssa.

2 kommenttia

squi
Alkaa kuullostaa hyvältä, syksyä odotellessa. Pitää toivoa, että x86-tablettien hinta ei karkaa kovin paljon nykyisten ARM-läpysköiden ohi.
PJL78
Tässä kun olisi mukana Nokia, jos vain olisi pysynyt Intelin kaverina. Nyt se alkaa näkymään rajusti mitä kaikkea Nokia menetti, kun siirtyi MS:n leirille ja hylkäsi muut. Ite odotan innolla Windows 8 tablettia, voisi korvata kannettavankin jopa, päin vastoin kuin iPad, joka on vaan tehokas lelu, jolla ei voi tehdä yhtään enempää kuin puhelimellakaan.

Kommentoi uutista