Vain muutamia Windows 8 ARM-tabletteja tänä vuonna

Kirjoittaja Panu Roivas,

Vain muutamia Windows 8 ARM-tabletteja tänä vuonna
Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmä julkaistaan näillä näkymin vuoden viimeisellä neljänneksellä x86-alustalle sekä ARM-alustalle. Windows on ARM -tabletteja ei ole kuitenkaan luvassa kuin muutamia tämän vuoden puolella.

Verkkosivusto Digitimesin mukaan Wintel-alusta tulee muodostamaan valtaosan Windows 8 -tableteista tämän vuoden puolella, ja WOA-tabletteja julkaisee vain muutama valmistaja.

Digitimesin mukaan x86-alustalle on luvassa 32 mallia tämän vuoden loppuun mennessä, ja ARM-alustalle malleja tulee vain kahdeksan kappaletta. Syyksi WOA-mallien vähyyteen kerrotaan PC-valmistajien halun tuoda x86-mallinsa ajoissa markkinoille.

Muun muassa Nokian arvellaan kuuluvan harvoihin valittuihin WOA-tablettien julkaisijoihin tämän vuoden puolella. Nokian uskotaan julkaisevan 10-tuumaisen tabletin Qualcommin prosessorilla varustettuna.
Analyytikot uskovat WOA-tablettien päihittävän x86-alustaan perustuvat tabletit hinnassa ja tehonkulutuksessa. x86-tablettien hintojen uskotaan alkavan 599 dollarista ja nousevan aina 799 dollariin asti.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Norton Security uusin versio ei blockkaa kuin exe tiedostoja 2 1.7.2016 18:37 Yleistä keskustelua
Win 10 + Nvidia GTX660M jäätymisongelma 3 18.4.2016 16:32 Näytönohjaimet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille