AfterDawn logo

Uuden iPadin akku valehtelee?

Matti Robinson Matti Robinson
3 kommenttia

Uuden iPadin akkukapasiteetti on valtaisa -- yli 11 000 milliampeerituntia. Se peittoaa edeltäjänsä luonnollisesti myös virrankulutuksessa, joten miltei 70 prosenttia suuremmalla akulla on todella käyttöä. Suuremman akun mukana tulee tietysti pidemmän latausajat. Voi kuitenkin olla, että uutta iPadiä tulisi ladata pitempään kuin laite antaa ymmärtää.

Laitteen lataustarve on kasvanut tuplaksi edeltäjän muutamasta tunnista, mutta mikäli DisplayMate Technologiesin havintoon on uskominen, sekään ei riitä. DisplayMaten Raymond Soneira kertoo Cult of Macille, että kun uuden iPadin lataa 100 prosenttiin, vetää se edelleen virtaa jopa tunnin ajan AC-adapterista. Näin ollen voisi kuvitella, että jos piuhan vetää irti heti 100 prosentin ilmestyttyä, ei akku kestä niin pitkään kuin pitäisi.

Soneira huomauttaa samalla, ettei Apple ole ongelmansa kanssa yksin. Useat laitteet lukevat väärin laitteen vetämän sähkön määrän ja siten suhteet vääristyvät akun latausprosenteissa. Akkuongelmat ovatkin yksi yleisimmistä ongelmista mobiililaitteissa.


Jäämme odottelemaan vastaako Apple jotenkin väitteisiin. Siihen asti varmimmin saat uuden iPadisi akun täyteen kun lataat sitä hieman yli 100 prosentin.

3 KOMMENTTIA

Grina1/3

Onko joku törmännyt johonkin laitteeseen, jossa akku ei toimisi näin? :P

Bluejack2/3

Quote:

Grina
Onko joku törmännyt johonkin laitteeseen, jossa akku ei toimisi näin? :P


Jaa,laitetta joka,lataa 100% 2x?
En ole. Tosin olenkin i-hater

delic3/3

Uskon että tämä pitää paikkansa, juuri tänään kun vedin ekan kerran täydellä latauksella niin ekan prosentin tippumiseen meni aikaa puoltuntia, siitä eteenpäin prosentit tippu selkeästi nopeammin.

Täytyy kyllä sanoa, että hämmästyttävän kauan toi akku tuosssa laitteessa kestää!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT