AfterDawn logo

Microsoft: Windows 8:n Metro UI parantaa työtehokkuutta

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

Tulevan Windows 8:n puhutuin uudistus on sen Metro UI -käyttöliittymä, jonka soveltuvuus hiirelle ja näppäimistölle on asetettu monelta suunnalta kyseenalaiseksi. Microsoft uskoo kuitenkin Windows 8:n toimivan myös tehokäyttäjien keskuudessa sekä työpaikoilla.

CeBIT-messuilla vieraillut Microsoftin COO Kevin Turner uskoo Windows 8:n auttavan ihmisiä työskentelemään enemmän ja nopeammin, sillä Metro UI poistaa aikaa vievät häiriötekijät näytöltä.

"Rohkaisemme IT-ammattilaisia aloittamaan Windows 8:n käytön, jotta he saavat ensikäden kokemusta siitä kuinka Windows 8 tarjoaa kauniin, nopean ja sulavan kokemuksen lisäksi mobiiliuden ja tuttuuden tunteen jota he tarvitsevat liikkuakseen vaivatta haluamansa asian ja siihen tarvittavien tehtävien välillä."

Turner markkinoi CeBIT-messuilla Windows 8:n käyttöliittymän lisäksi muun muassa myös Windows To Go -ominaisuutta, jonka avulla bisneskäyttäjä voi tallentaa sovellukset, tiedostot, asetukset ja käytännössä koko Windows 8:n muistitikulle. Microsoftilla lieneekin kova työ edessään suostutella bisneskäyttäjät Windows 8:n pariin, sillä alustavien arvioiden mukaan Metro UI ei sovellu erityisen hyvin tehokäyttöön ja sovellusten moniajoon.

3 KOMMENTTIA

G0lden_Kebab1/3

""sillä alustavien arvioiden mukaan Metro UI ei sovellu erityisen hyvin tehokäyttöön ja sovellusten moniajoon.""

no siinähän se totuus tuli...

Bluejack2/3

Ei helvetissä tuota w8 voida julkaista noin?Testailin koeajossa virtuna tosin ,ei,ei! Ei käyttis toimi näin.Metrolle on/off nappi totaalisesti ja hyödyt työpöytäkäyttöön mallia w7.. vaadin on poro naaras.

hannibal_pjv3/3

Kuinkahan monella näytöllä ovat Intelillä tuota työtehokkuutta tutkineet? Kovasti viittaisi yhden näytön käyttöön ja shortcutit muistavaan testaajaan.
Sellaiselle kokoonpanolla uusi Metro on ilmeisen vikkelä liikkeissään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT