Nvidian Kepler-piiri vastaa kolmea GTX 580:tä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Nvidian Kepler-piiri vastaa kolmea GTX 580:tä
Viime vuoden Game Developers Conference -tapahtumassa Epic Games promosi seuraavan sukupolven videopelien grafiikkaa upealla Samaritan-demolla (video alla). Sen sulava toisto vaati yhteensä kolme Nvidian GeForce GTX 580 -ohjainta, mutta tänä vuonna samaa demoa pyöritettiin vain yhdellä Nvidian ohjaimella.

Kyseessä on Nvidian Kepler-grafiikkaprosessoriin perustuva näytönohjain, joka julkistetaan aivan lähiaikoina. Demossa hyödynnettiin grafiikkajätin mukaan FXAA 3 -reunanpehmennysteknologiaa, joka on MSAA:ta selvästi suorituskyky-ystävällisempi. MSAA:n (x4) ja FXAA:n vertailukuva löytyy täältä.

Uusissa Kepler-grafiikkaprosessoreissa hyödynnetään suorittimistakin tuttua automaattista kellotusta, joka säätää piirin kellotaajuuksia rasitustason mukaan. Huhujen mukaan GeForce GTX 680 -mallissa olisi 96 SM-moduuia, joista löytyy yhteensä 1536 CUDA-ydintä. Muistia on yhteensä kaksi gigatavua, mutta myyntiin pitäisi tulla myös neljän gigatavun GDDR5-muistilla varustettuja malleja.

1 kommentti

Tnoi
mahtaa olla hintaakin tuollaisella möröllä

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille