AfterDawn logo

Sapphire julkaisi passiivisen Radeon HD 7750 ULTIMATEn

Panu Roivas Panu Roivas

AMD lupaili Radeon HD 7700 -sarjan julkaisun yhteydessä ainakin Sapphiren tarjoavan passiivista mallia Radeon HD 7750 -näytönohjaimesta. Sapphire on nyt virallisesti julkaissut passiviisesti jäähdytetyn HD 7750 ULTIMATEn.

Uutta GCN-arkkitehtuuria käyttävä 28 nm prosessilla valmistettu HD 7750 on riittävän pieniruokainen pärjätäkseen ilman lisävirtaliitintä, ja pienen tehonkulutuksen ansiosta se pystytään jäähdyttämään myös passiivisesti. HD 7750 ULTIMATEn jäähdytys koostuu piirilevyn peittävästä alumiinisiilistä sekä kahdesta kuparisesta lämpöputkesta jotka auttavat lämmön siirtämisessä piiriltä siilin jäähdytysripoihin. Muilta osin kortti vastaa referenssimallin Radeon HD 7750:ä.

Sapphire HD 7750 ULTIMATEn toimitukset ovat alkaneet ja sen pitäisi olla saatavilla jälleenmyyjiltä lähiaikoina. Kilpailijanaan sillä on muun muassa PowerColorin HD 6850 SCS3, joka irtoaa noin 170 eurolla. HD 7750 ULTIMATE lienee kuitenkin monelle HTPC-harrastelijalle houkuttelevampi vaihtoehto pienemmän tehonkulutuksen ja koon ansiosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT