AfterDawn logo

Google investoi miljoonia laitteistotestaukseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Google on päättänyt investoida 120 miljoonaa dollaria Google Experience Centre -nimisen keskuksen rakentamiseen Googleplexiin. Tähän kuuluu olennaisena osana laitteistotestaukselle omistetut tilat.

Tieto vahvistaa käsitystä, että Google aikoo laajentaa toimintaansa ohjelmistokehityksestä laitesuunnitteluun. Selvät viitteet tästä saatiin jo viime syksynä, jolloin Google osti yhdysvaltalaisen elektroniikkavalmistaja Motorolan.

Keskukseen on määrä tulla langattoman viestinnän testaamiseen tarkoitetut tilat Google/@home -ryhmää varten. Ryhmän työnkuva liittynee viime vuonna esiteltyyn Android@Homeen. Keskukseen on tulossa myös tarkat optiset laitteet sisältävä laboratorio Project X -hanketta varten. Tämän arvellaan liittyvän salaiseen Google X -laboratorion työhön.


Google Experience Centeriin on tulossa myös tilat, joissa vieraille esitellään yhtiön saavutuksia ja tulevaisuuden visioita. Tila ei ole kaikille avoin, vaan sinne pääsee vain kutsusta. Esittelytilalla pyritään todennäköisesti vakuuttamaan uudet potentiaaliset asiakkaat ja käännyttämään heidät Googlen puoleen.

1 KOMMENTTI

ArttuH5N11/1

Aika mystiikan verhoma firma tuo Google, kun on salaista Projekti X:ää ja muuta sellaista :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT